Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Αναρτήθηκαν τα κτηματολογικά στοιχεία για 11 δήμους της Αττικής

Αναρτήθηκαν τα κτηματολογικά στοιχεία για 11 δήμους της Αττικής

0
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε ακόμα 11 δήμους της Αττικής: τον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, το Ίλιον, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, τον Άλιμο, το Ελληνικό, το Μοσχάτο, τον Ταύρο, τη Δάφνη και τον Υμηττό.

Σύμφωνα με την ΕΚΧΑ Α.Ε., μέσω της ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου.

Τα προσωρινά κτηματολογικά διαγράμματα και οι προσωρινοί κτηματολογικοί πίνακες θα αναρτηθούν στα γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 27η Απριλίου 2015.

Παράλληλα άρχισε και η συλλογή δηλώσεων κτηματογράφησης, όσων έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών δήμων και κοινοτήτων: Αυλώνος, Αφιδνών, Μαλακάσης και Πολυδενδρίου του Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού και των προκαποδιστριακών δήμων Οινοφύτων (τοπικά διαμερίσματα Αγίου Θωμά, Κλειδίου και Οινοφύτων) και Δερβενοχωρίων (τοπικά διαμερίσματα Δάφνης, Πύλης, Σκούρτων και Στεφάνης) του Καλλικρατικού δήμου Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Επιπλέον, παρατείνεται, για τελευταία φορά, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού έως τις 2 Ιουνίου για όσους έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών Ο.Τ.Α. στο υπόλοιπο της Π.Ε. Τρικάλων (που δεν έχει κτηματογραφηθεί μέχρι σήμερα) της περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στους Καλλικρατικούς δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας της Π.Ε. Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την απόφαση της ΕΚΧΑ ΑΕ. Για περισσότερες πληροφορίες: www.ktimatologio.gr και στα τηλ: 210-6505600 και 2310-370500

 

Ηλίας Ντράλλος

Διαφήμιση