Αρχική Ειδήσεις Αντίθετος με την εθελούσια έξοδο στη Χαλυβουργική ο Λαφαζάνης

Αντίθετος με την εθελούσια έξοδο στη Χαλυβουργική ο Λαφαζάνης

0
Διαφήμιση

Ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε με τη διοίκηση της Χαλυβουργικής, με αφορμή το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 100 εργαζόμενους που ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκηση της εταιρίας.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής κ. Γ. Σκινδήλιας ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση δεν είναι σημερινά καθώς τα τρία τελευταία χρόνια το εργοστάσιο υπολειτουργεί, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, αλλά κυρίως λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους που φέρνει σε δυσχερή θέση την εταιρεία σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα και η επιχείρηση, χαρακτηρίζοντας αναγκαία και αναπόφευκτη την εθελούσια έξοδο (που εφαρμόστηκε και το 2013 για άλλους 148 εργαζόμενους).

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε απαράδεκτο το πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» επισημαίνοντας ότι ισοδυναμεί ουσιαστικά με πρόγραμμα απολύσεων και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, κατά την οποία υπάρχει πρωτοφανής ανεργία. Επίσης καυτηρίασε το γεγονός ότι η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε αιφνιδιαστικά, παραμονές του Πάσχα, ενώ το υπουργείο το πληροφορήθηκε από τον Τύπο.

Επεσήμανε ωστόσο ότι κατανοεί πλήρως την ανάγκη μείωσης των υπέρογκων τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος συνολικά στην ελληνική οικονομία, πρώτα απ΄ όλα για τα φτωχά νοικοκυριά αλλά και για τις επιχειρήσεις, ζήτημα για το οποίο επανέλαβε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε επίσης από τη Διοίκηση της «Χαλυβουργικής», ενόψει των προσπαθειών του υπουργείου που βρίσκονται σε εξέλιξη να διακοπεί ή τουλάχιστον να ανασταλεί άμεσα το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου».

Παρόντες στη σημερινή συνάντηση ήταν ο Γ.Γ. Βιομηχανίας Γ. Τόλιος και μέλη του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here