Αρχική Ειδήσεις Τα μεταλλεία χρυσού στο επίκεντρο σύσκεψης

Τα μεταλλεία χρυσού στο επίκεντρο σύσκεψης

0
Διαφήμιση

Το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική θα εξεταστεί με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι θα ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και οι απαραίτητες αποφάσεις και ότι κάθε βήμα που θα κάνει το υπουργείο προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι στέρεο, τεκμηριωμένο και αποτελεσματικό.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα, σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ, τόνισαν ότι η επιχείρηση «Ελληνικός Χρυσός» στηριγμένη σε αποφάσεις αδειοδότησης της προηγούμενης κυβέρνησης, των οποίων αμφισβητείται η νομιμότητα, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στις Σκουριές. Επίσης, παρουσίασαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις τραγικά αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η συνέχιση των εργασιών και η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων εξόρυξης και επεξεργασίας της «Ελληνικός Χρυσός» τόσο στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, όσο και στις γενικότερες αναπτυξιακές και παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Γιώργος Ζουμπάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερισσού, Κώστας Ευθυμίου, Χρήστος Αδαμίδης και Θανάσης Κρομμύδας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γεν. γραμματέας Ενέργειας Αποστόλης Αλεξόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα απλό κόλπο για να ξεχωρίζετε τα φρέσκα αυγά
Επόμενο άρθροΤι πρέπει να ξέρετε για τα φαρμακευτικά και τα αρωματικά φυτά