Αρχική Ειδήσεις Σύμπνοια απόψεων των βασικών μετόχων του ΟΤΕ με το ΥΠΟΙΚ

Σύμπνοια απόψεων των βασικών μετόχων του ΟΤΕ με το ΥΠΟΙΚ

0
Διαφήμιση

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκαν οι βασικοί μέτοχοι του ΟΤΕ, με στόχος τη γνωριμία των δυο πλευρών και την ανταλλαγή απόψεων για την συνεισφορά του ΟΤΕ στην πορεία της χώρας. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του Ομίλου ΟΤΕ, τον τρόπο λειτουργίας του και την επενδυτική του δυναμική που προσδίδει αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης και ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, και την Deutsche Telekom το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και Επικεφαλής για την Ευρώπη και την Τεχνολογία, κ. Claudia Nemat. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας και τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ και η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί έως τώρα.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι θα συνδράμει ώστε να επισπευσθούν και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μπορέσει η χώρα να εκπληρώσει του στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020. Οι δύο μέτοχοι συμφώνησαν ότι ο ΟΤΕ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Διαθέτει το μέγεθος, την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία και θα συνεχίσει τις απαραίτητες επενδύσεις εκσυγχρονίζοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων για τη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

 

Διαφήμιση