Αρχική Ειδήσεις «Σβήνοντας» τα αποτσίγαρα από το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον

«Σβήνοντας» τα αποτσίγαρα από το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον

0
Διαφήμιση

Με αφορμή την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου LIFE AMMOS «Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες», το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο: Σβήνοντας» τα αποτσίγαρα από το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον,  την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 9 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος είναι η παρουσίαση, αποτίμηση και αξιολόγηση της υλοποίησης του έργου και παράλληλα την ανάδειξη του παγκόσμιου προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης, με επίκεντρο τα απορρίμματα καπνιστών.

Το LIFE AMMOS, που ξεκίνησε το 2013, «ταξίδεψε» σε 15 παραλίες, με ευρεία διασπορά σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας ολοκληρωμένες δράσεις ενημέρωσης για τους σημαντικούς κινδύνους που συνεπάγεται η παρουσία απορριμμάτων καπνιστών στο θαλάσσιο περιβάλλον, αποσκοπώντας τελικά στην αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών και την απομάκρυνση από παγιωμένες πρακτικές ετών.

Η πορεία του έργου και τα επιμέρους εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη των στόχων του θα παρουσιαστούν διεξοδικά στη διάρκεια της Ημερίδας, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματά του, σε συνδυασμό με την προστιθέμενη αξία τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των απορριμμάτων καπνιστών.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης, παρουσιάζοντας τις κυριότερες προκλήσεις που εμφανίζονται στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε ειδικότερες εκφάνσεις του προβλήματος, όπως είναι η ύπαρξη πλαστικού και μικροπλαστικού στο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και το σημείο αιχμής του έργου LIFE AMMOS, τα απορρίμματα καπνιστών.

Τα απορρίμματα καπνιστών θα αποτελέσουν το βασικό θεματικό άξονα και του στρογγυλού τραπεζιού, που θα ολοκληρώσει την Ημερίδα, στη διάρκεια του οποίου, μέσα από παρεμβάσεις εκπροσώπων της πολιτειακής εξουσίας και επιχειρηματικών φορέων, θα αναζητηθούν οι προοπτικές και οι βέλτιστες πολιτικές ελαχιστοποίησής τους.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι (δημοσιογράφοι και πολίτες) παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση http://goo.gl/forms/LhBRTpKTNK, ή εναλλακτικά να στείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη στο lifeammos@gmail.com ή μέσω φαξ στο 210 8228795, μέχρι την Τρίτη, 10 Μαρτίου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here