Αρχική Ειδήσεις Γιώργος Αμυράς: «Αποσαφηνίστε τις ασάφειες για περιβάλλον και ενέργεια»

Γιώργος Αμυράς: «Αποσαφηνίστε τις ασάφειες για περιβάλλον και ενέργεια»

0
Διαφήμιση

Διευκρινίσεις σχετικά με τις έγγραφες δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση σε ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας, μέσω του mail Βαρουφάκη προς το Eurogroup προκειμένου να παραταθεί κατά τέσσερις μήνες η διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών ο Γιώργος Αμυράς βουλευτής Β’ Αθήνας με Το Ποτάμι.

Ειδικότερα ερωτά ποια είναι η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για:

το νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου, την ολοκλήρωση σύνταξης των δασικών χαρτών, το είδος των πρακτικών της Ε.Ε. που η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να υιοθετήσει στον τομέα της εναρμόνισης αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Σε…πνεύμα δημιουργικής ασάφειας στο συγκεκριμένο mail αναφέρεται ότι «Στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο να: …Καλύτερη διαχείριση της γης, περιλαμβανομένων πολιτικών που σχετίζονται με τον χωροταξικό σχεδιασμό, τη χρήση γης, καθώς και η οριστικοποίηση ενός κατάλληλου Κτηματολογίου…Εναρμονίσει την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου με τις καλύτερες πρακτικές της Ε.Ε. και τη νομοθεσία.»

…Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται να χρηματοδοτήσει μέσω ΕΣΠΑ τη συνέχιση του Κτηματολογίου.

Για να αποσαφηνιστεί το θολό αυτό τοπίο ο κ. Αμυράς ζητά άμεσα τις αναγκαίες διευκρινίσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης και επισημαίνει ότι «Η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, η στροφή της χώρας στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, η δορυφορική αποτύπωση δασών και ακτογραμμής της χώρας, η αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής και η επιδίωξη της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής».

Διαφήμιση