Αρχική Ειδήσεις Στις 29 Μαρτίου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στα Πετράλωνα

Στις 29 Μαρτίου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στα Πετράλωνα

0
Διαφήμιση

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων στις 21 Μαρτίου, η Ζωντανή Βιβλιοθήκη μετακομίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και διαθέτει τα Ανθρώπινα Βιβλία της προς ανάγνωση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και το αναγνωστικό κοινό, στα πλαίσια μιας συνδιοργάνωσης με την Ένωση Γονέων της Γ΄δημοτικής κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, το Σύλλογο Γονέων του 76ου Δημοτικού Σχολείου και το σχολικό σύμβουλο της 10ης Περιφέρειας Αθηνών κ. Χάρη Παπαδόπουλο.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη προτείνει την ανθρώπινη επαφή ως το καλύτερο αντίδοτο στις διακρίσεις, και μια φιλική κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο με τα Ζωντανά Βιβλία, με ανθρώπους δηλαδή που αφηγούνται πώς έχουν δεχτεί το ρατσισμό μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, ως το απλούστερο εργαλείο για την κατανόηση του άλλου και την αντιμετώπιση της άγνοιας που γεννά προκαταλήψεις.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 2009 από μια ομάδα εθελοντών και εθελοντριών, ως μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος για κοινωνική αλλαγή, το HumanLibraryOrganization, το οποίο προσμετρά εκατοντάδες Ζωντανές Βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο. Από τότε η ομάδα μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε, για να φτάσει σήμερα να αποτελείται από 50 και πλέον άτομα με διαφορετικές εμπειρίες διακρίσεων: πρόσφυγες, μετανάστριες, άτομα με αναπηρία, γκέι άντρες, οροθετικούς, τρανς άτομα, αντιρρησίες συνείδησης, χρήστες ψυχιατρικών υπηρεσιών, άτομα με διατροφικές διαταραχές.

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 από τις 12:00 ως τις 17:00, η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Κυκλώπων 6, στα Πετράλωνα (δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ Πετράλωνα, έξοδος προς Άνω Πετράλωνα). Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα Ζωντανά Βιβλία, να ακούσουν τις ιστορίες τους, να τους κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν όσα ίσως φοβόντουσαν να ρωτήσουν και να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε γραφή Braille και μεγαλογράμματη γραμματοσειρά. Θα παρέχονται ακόμα Ζωντανά Λεξικά (διερμηνεία) στα Αγγλικά αλλά και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου. Επιπλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά τη διάρκα της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενδεικτικό κατάλογο των βιβλίων: http://humanlibrary.gr/index.php/el/zontanivivliographia

Διαφήμιση