Αρχική Ειδήσεις Λύσεις και προτάσεις για την αναβίωση της ελληνικής οικονομίας από την Greenpeace

Λύσεις και προτάσεις για την αναβίωση της ελληνικής οικονομίας από την Greenpeace

0
Διαφήμιση

Ανοικτή Επιστολή προς το Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κύριο Παναγιώτη Λαφαζάνη , τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κύριο Γιάννη Τσιρώνη και τον υπουργό Οικονομίας, κύριο Γιώργο Σταθάκη, έστειλε η Greenpeace, καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις- από οικλογική και περιβαλλοντική σκοπιά- για τη αναβίωση της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα στην επιστολή ανέφερε τα εξής:

«Με δεδομένη την επιτακτική ανάγκη άμεσης εφαρμογής μέτρων και πολιτικών που συμβάλουν ουσιαστικά στην έξοδο της χώρας και του λαού της από τη σημερινή κατάσταση, επανερχόμαστε, σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής επιστολής μας (2 Φεβρουαρίου 2015), με σκοπό να συμβάλλουμε στο δύσκολο έργο της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό εξόδου από την κοινωνική και οικονομική κρίση στην οποία είναι βυθισμένη η χώρα, σας παραθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις και παραδείγματα. Οι προτάσεις μας δεν είναι θεωρητικές, καθώς υπάρχει πλούσια εμπειρία από την εφαρμογή τους και οδηγούν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μειώνουν τις εκροές συναλλάγματος και την εξάρτηση από ολιγοπώλια, ενώ προάγουν την καινοτομία.

Δίνουμε έμφαση σε τρεις τομείς: παραγωγή και κατανάλωση Ενέργειας, Αγροτική παραγωγή και Διατροφή, Αλιεία και προστασία της Θάλασσας. Και οι τρεις τομείς που εξετάζονται, αποτελούν έως τώρα προνομιακό πεδίο ολιγοπωλίων, τα οποία καταπατούν κάθε έννοια υγιούς και βιώσιμης επένδυσης εξαιτίας κοντόφθαλμων συμφερόντων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω ανάλυση και επεξεργασία τους (τεχνική ή νομοπαρασκευαστική). Στη διάθεσή σας είναι επίσης και όλο το σχετικό υποστηρικτικό υλικό από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Greenpeace».

Διαφήμιση