Αρχική Τεχνολογία IBM: Επαναπροσδιορίζει τις Οικονομίες στα Αποθηκευτικά Συστήματα

IBM: Επαναπροσδιορίζει τις Οικονομίες στα Αποθηκευτικά Συστήματα

0
Διαφήμιση

Η IBM παρουσίασε πρόσφατα το IBM Spectrum Storage, ένα νέο χαρτοφυλάκιο λογισμικού αποθήκευσης, σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στις μέχρι τώρα ανεπάρκειες σε ό,τι αφορά την αποθήκευση δεδομένων, αλλάζοντας τις οικονομίες αποθήκευσης με τη χρήση εξελιγμένου λογισμικού.

Το νέο λογισμικό της IBM δημιουργεί ένα αποτελεσματικό «αποτύπωμα δεδομένων» (data footprint), το οποίο αποθηκεύει δυναμικά και όλα τα δεδομένα με το βέλτιστο δυνατό κόστος, βοηθώντας στη μεγιστοποίηση της επίδοσης και της ασφάλειας.

Το IBM Spectrum Storage ενσωματώνει περισσότερες από 700 ευρεσιτεχνίες και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθά τους πελάτες να μεταβούν σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο υβριδικού Cloud, αφού θα μπορούν να διαχειρίζονται τεράστιους όγκους δεδομένων όπου θέλουν, όπως θέλουν, με γρήγορο και εύκολο τρόπο από ένα και μοναδικό dashboard.

Το λογισμικό βοηθά τους πελάτες να μεταφέρουν τα δεδομένα στη σωστή τεχνολογική υποδομή, τη σωστή στιγμή, από το flash storage για γρήγορη προσπέλαση, σε ταινία και Cloud για χαμηλότερο κόστος.  

Για να επιταχύνει την ανάπτυξη του λογισμικού αποθήκευσης επόμενης γενιάς, η IBM ανακοίνωσε επίσης επενδυτικά σχέδια άνω του $1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το χαρτοφυλάκιο λογισμικού αποθήκευσης, που θα υλοποιηθούν σε μια περίοδο πέντε ετών. Η επένδυση θα εστιάσει στην Έρευνα και Ανάπτυξη νέου λογισμικού αποθήκευσης για τεχνολογίες cloud, object storage και τεχνολογιών ανοιχτού προτύπου συμπεριλαμβανομένης της OpenStack.

Επειδή οι νέες εφαρμογές απαιτούν διανομή ή ανάπτυξη στο Cloud, αυξάνει και η ζήτηση για αποθήκευση δεδομένων στο Cloud. Γι’ αυτό απαιτείται μια νέα προσέγγιση στην διαχείριση δεδομένων με τη χρήση επιπλεόν λογισμικού «πάνω» από την υπάρχουσα τεχνολογία αποθήκευσης, για να προωθηθεί η καινοτομία.

Η εταιρεία ανάλυσης του κλάδου, Gartner, προβλέπει ότι έως το 2019, 70% των υπαρχόντων συστοιχιών συστημάτων αποθήκευσης (storage array products) θα είναι διαθέσιμες ως εκδόσεις “software only”. Και έως το 2020, μεταξύ 70% και 80% των μη δομημένων δεδομένων θα διατηρούνται σε αποθηκευτικά συστήματα χαμηλότερου κόστους, των οποίων η διαχείριση θα γίνεται από περιβάλλοντα αποθήκευσης βάσει λογισμικού.

Για να αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία, η IBM είναι η πρώτη εταιρεία του κλάδου που θα τολμήσει να ακολουθήσει έναν ταχύ οδικό χάρτη με σκοπό να εξάγει ευφυΐα από τα παραδοσιακά συστήματα αποθήκευσης, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες να τη χρησιμοποιήσουν με οποιαδήποτε μορφή – ως υπηρεσία, ως συσκευή ή ως λογισμικό.

Το IBM Spectrum Accelerate είναι το πρώτο προϊόν λογισμικού, το οποίο βασίζεται στο λογισμικό των κορυφαίων συστημάτων αποθήκευσης XIV. Το IBM Spectrum Accelerate επιτρέπει στους πελάτες να προσθέτουν στην υποδομή τους ευφυή χαρακτηριστικά, προερχόμενα από τη γραμμή προϊόντων XIV.

Τα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνουν μια μοναδική αρχιτεκτονική με μηδενικό tuning βοηθώντας τους πελάτες να προσθέσουν δυναμικά αποθηκευτική χωρητικότητα μέσα σε διάστημα λεπτών και όχι μηνών που σήμερα απαιτούνται για την προσθήκη, εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων αποθήκευσης.

Το λογισμικό μπορεί να παρέχει επιχειρηματική συνέχεια μετά από ενδεχόμενη καταστροφή για όλα τα δεδομένα που έχουν δεσμευτεί, σε αντίθεση με ορισμένα άλλα ανταγωνιστικά λογισμικά αποθήκευσης, όπου ενέχεται ο κίνδυνος απώλειας των δεδομένων των τελευταίων 15 ή και περισσότερων λεπτών.  

Τόσο η ταχύτητα όσο και η προστασία δεδομένων είναι σημαντικά για τους πελάτες, σε κλάδους που βασίζονται σε δεδομένα, όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υγεία, λιανικό εμπόριο και τηλεπικοινωνίες που αναζητούν να αναπτύξουν νέα φορτία εργασιών σε υβριδικό Cloud.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here