Αρχική Ειδήσεις Η Ιαπωνία διαθέτει 4 δις δολάρια για περιβαλλοντικές καταστροφές εκτός χώρας

Η Ιαπωνία διαθέτει 4 δις δολάρια για περιβαλλοντικές καταστροφές εκτός χώρας

0
Διαφήμιση

Η δέσμευση του Άμπε ανακοινώθηκε στα πλαίσια του 3ου Παγκοσμίου Συνεδρίου των Ηνωμένων Εθνών για την Μείωση των Κινδύνων από Καταστροφές που λαμβάνει χώρα στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας, η οποία είχε πληγεί σημαντικά από το μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε τη δέσμευση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την καλύτερη προετοιμασία άλλων χωρών στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Ιαπωνία, σε συνεργασία με άλλες χώρες, θα εκπαιδεύσει 40.000 άτομα ως ανθρώπινους πόρους για την εκπόνηση πολιτικών σχετικά με την ετοιμότητα για την περίπτωση καταστροφών ή για να χρησιμεύσουν ως περιφερειακοί ηγέτες σε αυτόν τον τομέα.

Σκοπός της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τον Άμπε, είναι να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο την εμπειρία και την τεχνογνωσία που κέρδισε από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που χτύπησε τη χώρα το Μάρτιο του 2011.

Στην ομιλία του ο Άμπε κάλεσε επίσης τις υπόλοιπες χώρες να θέσουν ως προτεραιότητα την ετοιμότητα για φυσικές καταστροφές και να αφιερώσουν υψηλότερη χρηματοδότηση για σχετικά έργα και υποδομές. Επίσης τόνισε πως η βελτίωση του νομικού πλαισίου και η καλύτερη συνεργασία μεταξύ τοπικών κυβερνήσεων, εταιρειών και ιδιωτικών οργανισμών είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών.

Περισσότερα από 40.000 άτομα εκτιμάται πως θα παρευρεθούν στο συνέδριο, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε δέκα χρόνια και ολοκληρώνεται στις 18 Μαρτίου, με τη συμμετοχή κυβερνητικών αντιπροσώπων και μελών μη κυβερνητικών οργανισμών από περισσότερες από 170 χώρες.

Διαφήμιση