Αρχική Ειδήσεις Ελ. Κουντουρά: Στρατηγική για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

Ελ. Κουντουρά: Στρατηγική για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

0
Διαφήμιση

Στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά από το βήμα Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που άπτονται του τουρισμού υγείας, η πολιτική του υπουργείου – ανάφερε η κ. Κουντουρά- θα κινηθεί στους άξονες του καθορισμού ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης, της διαμόρφωσης κατάλληλου πλαισίου για την εξασφάλιση πιστοποιημένων ποιοτικών υποδομών και υπηρεσιών, του σχηματισμού δικτύου των παρόχων όλων των υπηρεσιών τουρισμού υγείας, αλλά και της στοχευμένης επικοινωνίας του τουρισμού υγείας και των επιμέρους μορφών του με σύγχρονα μέσα προβολής όπως κοινωνικά δίκτυα, διαδίκτυο κλπ.

Σκοπός του υπουργείου είναι η Ελλάδα, με μια εθνική στρατηγική τουρισμού, όπως τονίστηκε, να καθιερωθεί στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής σκηνής και σε αυτή την κατεύθυνση ο τουρισμός υγείας με την σύμπραξη των φορέων των ιατρικών και ξενοδοχειακών υπηρεσιών να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης.

Αναφερόμενη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στον άξονα του ιατρικού τουρισμού, η κ. Κουντουρά επεσήμανε, ότι, η υψηλή εξειδίκευση του επιστημονικού δυναμικού και οι πολλές και επαρκείς υποδομές που διαθέτουμε και η ποιότητα των υπηρεσιών μας μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Στην Ελλάδα, τέλος, όπως είπε, διαμορφώνεται από τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Τουρισμού και έχουν καθοριστεί οι προϋποθέσεις για την άσκηση της δραστηριότητας του ιατρικού τουρισμού, τα προαπαιτούμενα για την εγγραφή στο Μητρώο Παρόχων Ιατρικού Τουρισμού και η χορήγηση Ειδικού Σήματος Ιατρικού Τουρισμού.

Διαφήμιση