Αρχική Ειδήσεις Εξαφανίστε τη μούχλα από τα ρούχα σας

Εξαφανίστε τη μούχλα από τα ρούχα σας

0
Διαφήμιση

Απλές συμβουλές για το πως μπορείτε να εξαφανίσετε τους λεκέδες και τη μυρωδιά της μούχλας στα ρούχα σας:

Για λεκέδες: Φτιάχνετε ένα μείγμα από 1/2 φλιτζάνι αλάτι, ένα 1/2 χυμό λεμονιού και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Ανακατεύετε το μείγμα και μόλις ομογενοποιηθεί το απλώνετε πάνω στο λεκέ(ή τους λεκέδες). Το αφήνετε για περίπου 30 λεπτά και ύστερα πλένετε ξανά το ύφασμα. Κατά προτίμηση, τοποθετήστε το ξανά στο πλυντήριο για να σκοτώσετε τα μικρόβια της μούχλας μια και καλή.

Ρίχνετε σε ένα μπουκάλι 1/2 φλιτζάνι οινόπνευμα, 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό για τα ρούχα, 3 φλιτζάνια νερό και τα ανακατεύετε αρκετά καλά. Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο, πλένετε το μουχλιασμένο ύφασμα και το τρίβετε. Αφήστε το για λίγο και ύστερα τοποθετήστε το στο πλυντήριο ξανά για πλύσιμο.

Για τη μυρωδιά: Γεμίζετε μία λεκάνη με κρύο νερό και ρίχνετε μία μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και σόδας. Τοποθετείτε μέσα στο νερό ένα ένα τα ρούχα που μυρίζουν και τα τρίβετε ελαφρώς. Μόλις ολοκληρώσετε το πλύσιμο, απλώστε τα ρούχα σε κάποιον εξωτερικό χώρο. Ο αέρας και ο ήλιος θα διώξουν στο άψε σβήστε τη δυσοσμία. Αφήστε τα έξω μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.

Διαφήμιση