Αρχική Ειδήσεις Ε.Ε.: Δέσμευση για μείωση των εκπομπών κατά τουλάχιστον 40%

Ε.Ε.: Δέσμευση για μείωση των εκπομπών κατά τουλάχιστον 40%

0
Διαφήμιση

Συμφωνία για τη μείωση κατά τουλάχιστον 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με το επίπεδό τους το 1990 υπήρξε μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη σύσκεψη των υπουργών Περιβάλλοντος.

«Υπήρξε συμφωνία, όμως δεν ήταν εύκολη υπόθεση», δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για το Κλίμα Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε μετά το πέρας της Συνόδου των υπουργών Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρώπη είναι η πρώτη ήπειρος που καταθέτει τη συνεισφορά της, όπως το έχει ζητήσει ο ΟΗΕ» σχολίασε η Γαλλίδα υπουργός Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Η πρόταση της ΕΕ, που ευθύνεται για το 9% του συνόλου των αερίων του θερμοκηπίου που εκλύονται στην ατμόσφαιρα, εστάλη στον ΟΗΕ, πρόσθεσε ο Κανιέτε.

Οι υπουργοί συμφώνησαν «στον κατάλογο όλων των συγκεκριμένων δράσεων και όλων των οικονομικών τομέων που αφορά η προσπάθεια αυτή» εξήγησε η Ρουαγιάλ.

Ο κατάλογος αναφέρει συγκεκριμένα όλα τα αέρια που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου η έκλυση των οποίων πρόκειται να μειωθεί, τους βιομηχανικούς τομείς που θα πρέπει να περιορίσουν τις εκπομπές των αερίων αυτών, ενώ σε αυτους περιλαμβάνει τη γεωργία και τα απορρίμματα.

Οι χώρες «που είναι σε θέση να το κάνουν» θα πρέπει να ανακοινώσουν τις δεσμεύσεις τους, την αποκαλούμενη εθνική συνεισφορά, για τον περιορισμό της έκλυσης των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου πριν τις 31 Μαρτίου.

Οι ΗΠΑ, που ευθύνονται για το 12% των αερίων αυτών, έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να τα μειώσουν κατά 26 με 28% έως το 2025 σε σχέση με το επίπεδό τους το 2005.

Η Κίνα, που ευθύνεται για το 25%, έχει δεσμεύθηκε να σταθεροποιήσει τις εκπομπές της έως το 2030.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here