Αρχική Ειδήσεις Αυλαία σήμερα για το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας Αθηνών

Αυλαία σήμερα για το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας Αθηνών

0
Διαφήμιση

Έως την Κυριακή 22 Μαρτίου το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας Αθηνών (Athens Science Festival) λαμβάνει χώρα στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος του είναι να αναδείξει τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς και να επικοινωνήσει τη σημασία της επιστήμης στο ευρύ κοινό. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις και ομιλίες από Έλληνες και ξένους επιστήμονες.

Τα θεματικά πεδία που καλύπτει το φεστιβάλ, είναι Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Βιοεπιστήμες, Γεωλογία, Μαθηματικά, Επιστήμες Περιβάλλοντος, Αειφόρος Ανάπτυξη, Επιστήμες Υγείας, Διατροφή, Αστρονομία και Διάστημα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, Επιστήμη Υλικών, Ρομποτική, Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική, Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης, Επιστήμη και Τέχνη.

Στο φεστιβάλ υπάρχουν ζώνες στόχευσης: τις καθημερινές, η πρωινή ζώνη για τα σχολεία και η απογευματινή και βραδινή ζώνη για ενήλικο κοινό, ενώ το Σαββατοκύριακο το φεστιβάλ θα απευθύνεται στις οικογένειες και το ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια των έξι ημερών του φεστιβάλ αναμένονται περίπου 10.000-15.000 επισκέπτες.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία-SciCo”, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, την Τεχνόπολη, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “INNOVATHENS”, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και άλλους φορείς.

Διαφήμιση