Αρχική Καταστροφές Χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

0
Διαφήμιση

Συνεχίζεται και σήμερα το κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο,  τα χιόνια, τον παγετό και τους θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα προκαλούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Αττικής, όπου από χθες σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

Ειδικότερα, κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Πεντέλης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παπάγου-Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας.

Στην Κηφισιά κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στην Πολιτεία (7ο δημοτικό σχολείο) και στην Άνω Κηφισιά (5ο Δημοτικό Σχολείο), ενώ για όλα τα υπόλοιπα σχολεία η λειτουργία τους θα κριθεί από τους διευθυντές.

Στο δήμο Χαλανδρίου παραμένουν κλειστά τα σχολεία στο Πάτημα Χαλανδρίου (16ο Νηπιαγωγείο, 16ο Δημοτικό, 8ο Γυμνάσιο).

Στη Μεταμόρφωση τα σχολεία άνοιξαν μετά τις 9.00 π.μ., ενώ κανονικά λειτούργησαν τα σχολεία στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Στην Ανατολική Αττική κλειστά παραμένουν τα σχολεία στους δήμους Διονύσου, Παλλήνης, Ωροπού, Αχαρνών (λόγω του Πολιούχου Αγ. Βλάση).

Στο δήμο Σαρωνικού κλειστά παραμένουν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Κουβαρά, το Γυμνάσιο Πέτας.

Στο δήμο Μαραθώνα κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στον Βαρνάβα και το Γραμματικό, καθώς και το ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος και το 2ο Γυμνάσιο Βουτζά.

Στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου κλειστά παραμένουν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Νταού Πεντέλης.

Στη Δυτική Αττική κλειστά παραμένουν τα σχολεία στο δήμο Φυλής και όλα τα σχολεία στα Βίλια και το Κριεκούκι στο δήμο Μάνδρας.

Επίσης, στον Κεντρικό Τομέα, κλειστά είναι τα σχολεία του δήμου Γαλατσίου (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί καθώς και τα σχολεία του Γαλατσίου που στεγάζονται στο συγκρότημα της Γκράβας -και τα ΕΠΑΛ).

Κλειστά είναι επίσης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο δήμο Φλώρινας, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση άρχισαν τα μαθήματα στα σχολεία των δήμων Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων – Βελβεντού, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Γρεβενών, Δεσκάτης και Πρεσπών Φλώρινας.

Στο μεταξύ, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ σε άλλες περιοχές η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω καθιζήσεων, κατολισθήσεων ή και υπερχείλισης υδάτων.

Κλειστό λόγω των ισχυρών ανέμων είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν. Οι χθεσινές χιονοπτώσεις αύξησαν το επίπεδο χιονιού στις πίστες των χιονοδρομικών κέντρων στο Πισοδέρι, στα Τρία – Πέντε Πηγάδια, στο Ελατοχώρι, στο Περτούλι, στη Βασιλίτσα, αλλά και στο Πήλιο.

Οι οδηγοί που θα κινηθούν προς τα παραπάνω χιονοδρομικά κέντρα, πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, ενώ η τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών κατά την κίνηση τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού.

Απαγορευτικό απόπλου λόγω μποφόρ

Την ίδια ώρα, προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξακολουθούν να προκαλούν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια εκτελούνται κανονικά.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου και από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστή είναι ακόμη η γραμμή Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα, ενώ αντιθέτως ανοιχτές είναι οι γραμμές Βόλος – Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας  – Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη, Κυλλήνη – Ζάκυνθος, Κυλλήνη – Κεφαλλονιά και Ρίο – Αντίρριο.

Το Λιμενικό Σώμα συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Διαφήμιση