Αρχική Ειδήσεις Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης: “Σεισμοί, έντονα καιρικά φαινόμενα. Πόσο έτοιμος είσαι;”

Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης: “Σεισμοί, έντονα καιρικά φαινόμενα. Πόσο έτοιμος είσαι;”

0
Διαφήμιση

Τα μέτρα αυτοπροστασίας και η αντιμετώπιση των καταστάσεων κρίσεων, όπως είναι οι σεισμοί, η πυρκαγιά, οι πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι το αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου.

Η ημερίδα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 π.μ. στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφ. Στρατού 2, στάση «Στρατηγείο).

Ειδικότερα, οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στην εκδήλωση αφορούν την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές, τα μέτρα αυτοπροστασίας από σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο φαινόμενο του σεισμού.

Επίσης, θα αναπτυχθεί το θέμα των επιπτώσεων μίας τέτοιας κατάστασης στη ψυχολογία του κόσμου, καθώς και ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αντιμετώπιση κρίσεων. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στην προσπάθειά της να κάνει κοινωνούς του έργου της και να ενημερώσει τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες, μερίμνησε, ώστε στην ημερίδα να υπάρχει και διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Εισηγητές θα είναι η Δρ Ασημίνα Κούρου, Γεωλόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), η κυρία Γεωργία Κιζιρίδου, Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Α.Π.Θ., Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, ο κύριος Οδυσσέας Σπύρογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας DOTSOFT, καθώς και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Το συντονισμό θα αναλάβει η κυρία Μαρία Σαμολαδά, Δημοσιογράφος.

Μεγάλος χορηγός της ημερίδας είναι η INTERAMERICAN και υποστηρικτής το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το οποίο παραχώρησε δωρεάν το αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι, επίσης, η SAMIOTAKISCATERING και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος FP7 Cosmic. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο 2310 310649 ή στο inform@hrt.org.gr.

Διαφήμιση