Αρχική Ειδήσεις Ο Μάρτιος των παιδιών στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Μάρτιος των παιδιών στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

0
Διαφήμιση

Γνωστό για τα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά του προγράμματα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει και τον Μάρτιο ένα ιντριγκαδόρικο μπουκέτο επιλογών για τα παιδιά με εργαστήρια κατασκευών, ζωγραφικής και δημιουργικά «ταξίδια» στη… Σαντορίνη.

Αν ψάχνετε μια καλή αφορμή για δημιουργία με τα μικρά σας (ηλικίας 2-3,5 ετών ), ετοιμαστείτε για δυο Κυριακές (1/3 και 8/3 ) «Πάνω σε τροχούς». Επειδή όλα τα παιδιά αγαπάνε τα παιχνίδια και κυρίως αυτά που έχουν ρόδες, στο εργαστήριο θα φτιάξετε τα δικά σας οχήματα και ζώα με απλά ανακυκλώσιμα υλικά (μπουκάλια, καπάκια, φελλούς κ.ά. ). Ακόμα, θα παίξετε, θα χορέψετε, θα ακούσετε μουσική και μια ιστορία που τρέχει… πάνω σε ρόδες. Κόστος συμμετοχής € 15.

Τους αρέσει να ζωγραφίζουν; Αν τα βλαστάρια σας παίζουν ηλικιακά στα 9-12 χρόνια, τσεκάρετε το εργαστήρι «Το ανθρώπινο σώμα στην Τέχνη». Τα Σάββατα 7, 14 και 21/3, παρέα με τον ζωγράφο Διονύση Καμπόλη και την παιδαγωγό Γκέλυ Τζαμουράνη, θα κατανοήσουν την πλαστικότητα της οργανικής φόρμας και την απόδοση της τρίτης διάστασης σχεδιάζοντας αλλά και δημιουργώντας κολάζ. Στην τελευταία συνάντηση τα περιμένει ένα παιχνίδι-έκπληξη με το σώμα σε κίνηση που εξοικειώνει το μάτι στην παρατήρηση διαφορετικών οπτικών του ίδιου θέματος. Κόστος συμμετοχής: € 45.

Από τα πιο δημοφιλή προγράμματα του μουσείου, για παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-10 ετών, το εργαστήριο εικαστικής έκφρασης «Ταξιδεύοντας στους Πολιτισμούς της Γης», τον Μάρτιο εστιάζει στα ήθη και έθιμα των Ινουί! Παρέα την εικαστικό-art therapist Νιόβη Σταυροπούλου, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον Πολιτισμό της πιο παγωμένης ηπείρου, της Αρκτικής.

Με παγοθραυστικό θα φτάσουν στον αρκτικό κύκλο, θα μείνουν σε ιγκλού, θα ζωντανέψουν περιπέτειες με θαλάσσια πλάσματα και θα κατασκευάσουν ονειροπαγίδες για να απαλλαχτούν από τα κακά όνειρα, σαν και αυτές που κρεμούσαν οι Ινουί πάνω από τις κούνιες των μωρών. Κόστος συμμετοχής: € 12.

Αν πάλι είναι ηλικίας 4-5 ετών, στις 15/3 και 21/3, έχει «βόλτα» στις Κυκλάδες. Μέσα από το πρόγραμμα «Σαντορίνη. Ανιχνεύοντας το Ηφαίστειο» θα ανακαλύψουν την Καλντέρα και τη θέα στο ηφαίστειο, θα «μπουν» στα περίφημα υπόσκαφα και θα καταλήξουν στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου με τα εντυπωσιακά σπίτια και τις πολύχρωμες τοιχογραφίες που έσωσε η λάβα της έκρηξης! Παίζοντας με ποικίλα υλικά, θα γίνουν «γλύπτες του τοπίου» και θα φτιάξουν τα δικά τους νησιά και ηφαίστεια. Κόστος συμμετοχής: € 10.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Πληροφορίες-Κρατήσεις τηλ. 2107294220.

Διαφήμιση