Αρχική Ειδήσεις Εκπληκτικές εκδηλώσεις για Παιδιά στον «Ελληνικό Κόσμο»

Εκπληκτικές εκδηλώσεις για Παιδιά στον «Ελληνικό Κόσμο»

0
Διαφήμιση

Θα «γνωρίσουν» προϊστορικούς ανθρώπους, θα «μπουν» στο εργαστήρι του Φειδία, θα ανακαλύψουν τα φυτά του τόπου μας και την ιστορία του τσαρουχιού. Πολυσυλλεκτικό, γεμάτο ιστορίες, «ταξίδια» και δημιουργικές κατασκευές είναι και τον Μάρτιο το πρόγραμμα παιδικών εργαστηρίων στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Τα προγράμματα του Σαββάτου απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, από 3ετών και άνω, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους, ενώ τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Σαββατιάτικα εργαστήρια για παιδικά προσχολικής ηλικίας

«Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν» στις 7/3. Δύο άνθρωποι από τη μακρινή προϊστορική εποχή, ανοίγουν τη σπηλιά τους στους μικρούς τους φίλους και τους συστήνουν μερικά από τα μυστικά τους. Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός, αλλά και κοχύλια, εργαλεία, βραχογραφίες και καρποί θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν την καθημερινότητά τους.

“Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου πες μου τα μυστικά σου” στις 14/3. Ο καθρέφτης γίνεται έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία, αφού παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά.

«Μια σταγόνα ταξιδεύει» στις 21/3. Έτοιμοι να ακολουθήσετε το ταξίδι του νερού; Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι, νεροϊστορίες και μια σειρά από δραστηριότητες θα σας εισάγουν σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού.

«Ξεφόρτωσε την ελιά να σε φορτώσει λάδι» στις 28/3. Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές θα γνωρίσετε το δέντρο, τον καρπό και τον χυμό της ελιάς.

Τα σαββατιάτικα προγράμματα ξεκινούν στις 11.30, διαρκούν 70λεπτά και το κόστος συμμετοχής είναι € 8 το παιδί και € 4 ο ενήλικας.

Κυριακάτικα προγράμματα για νήπια και παιδιά του Δημοτικού

“Μέσα από την ασπίδα κρυφοκοιτάζει και την Μέδουσα ξεγελάει” την Κυριακή 1/3. Τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών θα ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι τον μύθο του Περσέα και της Ανδρομέδας. Θα ταξιδέψουν με τη σκέψη τους στο χρόνο και θα γνωρίσουν τις περιπέτειές τους, ενώ θα μάθουν πού κρύβονται τα μυθικά πλάσματα και ποια η σχέση της μυθολογίας με τους αστερισμούς.

“Τσόχινες δημιουργίες” στις 8/3. Για να φιλοτεχνήσουν τις δικές τους ευφάνταστες χειροτεχνίες με μόνα εργαλεία την κόλλα και το ψαλίδι.

“Υλικά και εργαλεία στο εργαστήρι του Φειδία” στις 15/2. Τα παιδιά γυρνούν πίσω στο χρόνο για να γνωρίσουν το έργο του φημισμένου γλύπτη Φειδία και ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, το άγαλμα του Δία. Θα μάθουν ποια υλικά χρησιμοποίησε και πώς τα ένωσε μεταξύ τους. Επίσης, θα γνωρίσουν και πολλά άλλα σπουδαία γλυπτά της αρχαιότητας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

“Παπούτσι από τον τόπο σου” στις 22/3. Η εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά την ιστορία του πιο περήφανου ελληνικού παπουτσιού, του τσαρουχιού. Θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία, τη χρήση και τα υλικά κατασκευής του μέσα από παιχνίδια ερωτήσεων, παρατήρησης και μνήμης αλλά και δημιουργικές δραστηριότητες.

“Τα φυτά μας διηγούνται τη δική τους ιστορία” στις 29/3 Τι κρύβεται πίσω από τους μύθους που σχετίζονται με τα φυτά; Στην αρχαιότητα, τα στοιχεία της φύσης μπλέκονταν με την καθημερινότητα των ανθρώπων και τη μυθοπλασία γι’ αυτό τα παιδιά θα εξερευνήσουν τι κρύβεται πίσω από όλους αυτούς τους μύθους και θα ανακαλύψουν τα φυτά του τόπου μας. Παράλληλα θα ασχοληθούν με το χώμα για να σπείρουν το σποράκι που θα καρποφορήσει για να υποδεχτεί την άνοιξη.

Τα κυριακάτικα προγράμματα ξεκινούν στις 10.30 και 12.30, διαρκούν 90 λεπτά και το κόστος συμμετοχής είναι € 8,50. Για όλα τα προγράμματα είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 212 254 0600.

Διαφήμιση