Αρχική Καταστροφές Νέα διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα

Νέα διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα

0
Διαφήμιση

Η Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο (TEPCO) δήλωσε ότι οι αισθητήρες σε ένα κοντινό κολπίσκο, ανίχνευσαν την Κυριακή το πρωί επίπεδα ραδιενεργούς μόλυνσης έως και 70 φορές μεγαλύτερα από τα ήδη υψηλά επίπεδα που παρατηρούνται εντός του σταθμού της Φουκουσίμα. Έκτακτες επιθεωρήσεις των δεξαμενών αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων δεν έδειξαν επιπλέον ανωμαλίες και διαρροές, ωστόσο οι αξιωματούχοι της TEPCO διέκοψαν προληπτικά κάθε διαρροή νερού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τα επίπεδα μόλυνσης μειώθηκαν σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά οι ίδιοι αισθητήρες εξακολουθούσαν να δείχνουν επίπεδα μόλυνσης 10 έως 20 φορές υψηλότερα από το συνηθισμένο. Ακόμα δεν είναι απολύτως σαφές τι προκάλεσε την αρχική διαρροή και τη σταδιακή μείωσή της, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της TEPCO, οι οποίοι δήλωσαν πως δεν έχουν κανένα λόγο να πιστεύουν πως υπάρχει διαρροή στις κύριες δεξαμενές αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων.

Το τελευταίο επεισόδιο, ένα από τα πολλά που έχουν συμβεί στο σταθμό κατά τους τελευταίους μήνες, αντικατοπτρίζει τη δυσκολία του παροπλισμού του εργοστασίου, το οποίο ήταν το επίκεντρο του μεγάλου πυρηνικού ατυχήματος το Μάρτιο του 2011, μετά το φονικό σεισμό και το ακόλουθο γιγαντιαίο τσουνάμι.

Η TEPCO δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αυξανόμενη ποσότητα του μολυσμένου νερού που χρησιμοποιήθηκε για την ψύξη των αντιδραστήρων και των καυσίμων στο εσωτερικό τους, και η οποία διατηρείται σε μεγάλες δεξαμενές αποθήκευσης στις εγκαταστάσεις του σταθμού. Την κατάσταση επιδεινώνει η συνεχής ροή υπογείων υδάτων από τα κοντινά βουνά, τα οποία ταξιδεύουν κάτω από το μολυσμένο έδαφος του σταθμού πριν καταλήξουν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here