Αρχική Ειδήσεις Καρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία των Μεγάρων!

Καρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία των Μεγάρων!

0
Διαφήμιση

Έναν μεγάλο καρχαρία ανέσυραν από την παραλία Ψάθα των Μεγάρων νεαροί που βρίσκονταν στο σημείο. Μάλιστα, το μεγάλο ψάρι αποδείχθηκε ότι ήταν θηλυκό καθώς μόλις βγήκε στη στεριά γέννησε τα μικρά του. Πρόκειται για έναν θηλυκό καρχαρία, με μήκος 3,5 μέτρα και βάρος 320 κιλά.

Ο καρχαρίας είχε αγκίστρια από παραγάδι στο στόμα του και όπως φαίνεται, στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί από τα παραγάδια και ευρισκόμενος και σε κατάσταση εγκυμοσύνης, εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στα ρηχά, όπου και τον βρήκαν οι νεαροί.

Όπως δήλωσε στο Έθνος ο ερασιτέχνης ψαράς Γιάννης Σακελλαρίου, συγγενής ενός από τους νεαρούς που ανέσυραν τον καρχαρία στη στεριά ” «Μόλις βγήκε στη στεριά άρχισε να γεννάει. Γέννησε εννιά μικρά και τα παιδιά τα πήραν και τα έριξαν στη θάλασσα ζωντανά”. Ακολούθως ανακάλυψαν πως ο θηλυκός καρχαρίας είχε κι άλλα μικρά μέσα του, τα οποία δεν κατάφεραν να ζήσουν.

Η επ. καθηγήτρια του τμήματος βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Πέρσα Μεγαλοφώνου, που μελέτησε το ψάρι, διαβεβαιώνει πως πρόκειται για καρχαρία, όχι όμως για λευκό καρχαρία όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Οπως εξηγεί, το είδος στο οποίο ανήκει έχει ξαναπαρατηρηθεί στην Ελλάδα. Αυτό που ξαφνιάζει είναι πως βρέθηκε πολύ κοντά στην ακτή, μια και πρόκειται για μεγάλο πελαγικό είδος που ζει σε αρκετά σημαντική απόσταση από τη στεριά.

Οι ειδικοί δίνουν πιθανότητες να είχε πιαστεί σε αλιευτικά εργαλεία και διαβεβαιώνουν πως η πιθανότητα να έρθει άνθρωπος σε επαφή με ένα τέτοιο είδος είναι εξαιρετικά σπάνια.

Επίσης το πολύ μεγάλο μέγεθός του είναι σημαντικό, όπως και το ότι βρισκόταν σε κύηση, καθώς -όπως λέει η κ. Μεγαλοφώνου- δεν έχουμε πολλές τέτοιες καταγραφές στη Μεσόγειο. Ειδικότερα στον Κορινθιακό καταγράφεται για πρώτη φορά ένας καρχαρίας αυτού του είδους στο συγκεκριμένο μέγεθος, τη στιγμή μάλιστα που παρατηρείται μείωση των αποθεμάτων των μεγάλων πελαγικών καρχαριών.

Πηγή: flashnews

Διαφήμιση