Αρχική Καταστροφές Δεν έβρεξε για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο μετά από 165 χρόνια!

Δεν έβρεξε για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο μετά από 165 χρόνια!

0
Διαφήμιση

Για πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ιστορία η πόλη του Σαν Φρανσίσκο δεν δέχτηκε ούτε μία σταγόνα βροχόπτωσης κατά τον πρώτο μήνα του χρόνου. Οι γειτονικές πόλεις στη βόρεια Καλιφόρνια σημείωσαν επίσης σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο, ενδεικτικές της ίσως χειρότερης περιόδου ξηρασίας στην ιστορία που βιώνει η πολιτεία το τελευταίο διάστημα.

Η βροχή κατά τους χειμερινούς μήνες προστατεύει τη γη και τις καλλιέργειες από υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Χωρίς τις βροχοπτώσεις, οι καλοκαιρινοί μήνες είναι πιθανό να φέρουν καταστροφικές συνθήκες και ανυπολόγιστες ζημιές.

Το Σαν Φρανσίσκο δεν ήταν η μόνη πόλη της δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών που παρέμεινε «στεγνή» τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η πόλη Σάντα Κρουζ επίσης δε σημείωσε βροχόπτωση ολόκληρο τον περασμένο μήνα. Η τελευταία φορά που η ίδια πόλη δεν είδε βροχή τον Ιανουάριο ήταν το 1893. Σε ένα μέσο έτος, η Σάντα Κρουζ δέχεται περίπου 175 χιλιοστά βροχής τον Ιανουάριο, οπότε φέτος η διαφορά ήταν σημαντική.

Εκτός από την έλλειψη βροχόπτωσης, η περιοχή του Σαν Φρανσίσκο σημείωσε επίσης υψηλότερες θερμοκρασίες από το μέσο όρο για τον ίδιο μήνα. Την ίδια στιγμή που η ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετώπιζε ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό, η θερμοκρασία στην πόλη έφτασε μέχρι και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα της NASA η ξηρασία στην Καλιφόρνια είναι τόσο σοβαρή που απαιτεί 50 τρισεκατομμύρια λίτρα νερού για να ανακάμψει, ποσότητα μεγαλύτερη από όση χρησιμοποιούν συνολικά οι κάτοικοι της πολιτείας για οικιακούς και δημοτικούς λόγους. Τα ποτάμια του Σακραμέντο και του Σαν Χοακίν έχουν σημειώσει απώλειες 18 τρισεκατομμυρίων λίτρων νερού κάθε χρόνο από το 2011 έως σήμερα, σύμφωνα με την έρευνα.

Διαφήμιση