Αρχική Ειδήσεις Όταν η επιχειρηματικότητα γίνεται … Οδύσσεια

Όταν η επιχειρηματικότητα γίνεται … Οδύσσεια

0
Διαφήμιση

Επιστολή του Pascal Voulkidis

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πλούσια και ενδιαφέρουσα αρθρογραφία σας.

Στο site σας  διάβασα  ένα άρθρο για τη χαμηλή διείσδυση των ελληνικών κρασιών στην αγορά του Βελγίου και στο οποίο- λόγω της  επιχειρηματικής μου δραστηριότητας- θα μπορούσα να σας δώσω μία απάντηση γιατί αυτή είναι τόσο μικρή (λιγότερο από το 1% της Βελγικής αγοράς), όπως η  πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο, διαπιστώνει.

Ορίστε λοιπόν κάποιες απαντήσεις όπως αυτές προκύπτουν από την προσωπική  μου Οδύσσεια στην προσπάθεια μου να εξάγω ελληνικά κρασιά στο Βέλγιο.

Είμαι Βέλγος πολίτης, με Ελληνικές ρίζες.

Ήρθα στη χώρα των γονιών μου, με σκοπό να υλοποιήσω ένα παλιό μου όνειρο (να ασχοληθώ με το αμπέλι και το κρασί) έχοντας την πεποίθηση ότι έτσι θα βοηθήσω και τη χώρα που περνάει μία μεγάλη κρίση.

Ωστόσο το όνειρο έγινε εφιάλτης…

Αιτία, ορισμένοι  Έλληνες, που θέλουν να λέγονται επιχειρηματίες.

Οι άνθρωποι αυτοί, που φάνηκε ότι γνωρίζουν πολύ καλά την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις επιδοτήσεις, το λιγότερο που θα έπρεπε  να κάνουν πριν από οτιδήποτε, είναι κατά τη γνώμη μου, να περάσουν πρώτα από ειδικά σεμινάρια για τις εξαγωγές.

Αυτοί οι άνθρωποι πήραν χρήματα από την Ευρώπη, για να προωθήσουν τους ελληνικούς αμπελώνες για να κάνουν επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσουν ανάπτυξη στον τόπο τους. Τελικά όμως απ’ όσα εγώ αντελήφθην στο μόνο που στοχεύουν είναι ο προσωπικός τους πλουτισμός, εις βάρος του ελληνικού λαού (αφού δεν απασχολούν ούτε έναν Έλληνα εργαζόμενο στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις τους!) δημιουργώντας ταυτόχρονα αξεπέραστα εμπόδια σε όποιον επιχειρήσει να συνεργαστεί μαζί τους. 

Και το χειρότερο; Με μία  τακτική, που υποκρύπτει κομπίνα, διαφθορά ή όπως αλλιώς λέγεται οι άνθρωποι αυτοί,  δεν αφήνουν την Ελλάδα να «αναπνεύσει» από τις εξαγωγές των πολύ ποιοτικών προϊόντων που βγάζει αυτή η γη ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν την πλέον άσχημη εικόνα για την χώρα  στο εξωτερικό.

Και όλο αυτό το πληρώνει ο ελληνικός λαός!

Με αυτή την επιστολή απευθύνομαι σε τυχόν μελλοντικούς επενδυτές για να πω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι, για την κακή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δεν ευθύνεται η …χώρα- όπως πολύ χαρακτηριστικά ακούω συνέχεια – «Ελλάδα είναι εδώ!» μου λένε- , αλλά ορισμένοι ανάξιοι Έλληνες.

Και ζητώ από τους έντιμους Έλληνες να κάνουν πέρα τέτοιους απατεώνες γιατί κάνουν κακό στη δουλειά τους αλλά και στη χώρα τους.

Χρειάζεται θάρρος, δουλειά και ξεκάθαρες συνεργασίες για να αποκτήσουν τα προιόντα της ελληνικής γης τη θέση που τους αξίζει στον εξωτερικό.

Και αν η καρδιά σας το λέει, με μεγάλη ευχαρίστηση, θα σας δώσουμε μια λίστα αυτών των εταιρειών – προσώπων από τους οποίους θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει αρκετές εξηγήσεις, πως χρησιμοποιούν τα κοινοτικά κονδύλια και τι αποδίδουν στη χώρα τους

Επιτέλους ένα φρένο σε όλους αυτούς που εμποδίζουν την Ελλάδα να προχωρήσει.

Διαφήμιση