Αρχική Ανακύκλωση Ημιυπόγειοι κάδοι αυξημένης χωρητικότητας στο δήμο Μουζακίου

Ημιυπόγειοι κάδοι αυξημένης χωρητικότητας στο δήμο Μουζακίου

0
Διαφήμιση

Σε αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης των Δημοτικών απορριμμάτων με την προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων και κομποστοποίησης προϋπολογισμού 120.000 ευρώ θα προχωρήσει ο Δήμος Μουζακίου.

Πιο συγκεκριμένα, εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου που αφορά την «Αστική αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015» συγκεκριμένη πρόταση του δήμου.

Με το παρόν έργο ο Δήμος Μουζακίου, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Γιώργος Κωτσός έχει τη δυνατότητα αφενός μεν να αναβαθμίσει το δυναμικό του σε συμβατικούς τροχήλατους κάδους απορριμμάτων ενώ παράλληλα προβλέπεται και η πιλοτική εγκατάσταση στο κέντρο του Μουζακίου και του Μαυρομματίου ημιυπόγειων κάδων αυξημένης χωρητικότητας που δεν επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα του κέντρου των πόλεων και δεν έχουν πρόβλημα οσμών.

Επίσης, σύμφωνα με την σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, προσθέτει ο δήμαρχος, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω ο όγκος των οικιακών απορριμμάτων προβλέπεται η προμήθεια και δωρεάν διανομή οικιακών κάδων κομποστοποίησης με στόχο τη μείωση των απορριπτόμενων απορριμμάτων στους συμβατικούς κάδους και την επιτόπου οικιακή διαχείρισή τους με σκοπό την παραγωγή κομπόστ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here