Αρχική Ειδήσεις Η χειρότερη υψηλή θερμοκρασία ήταν το 2014 μετά από 134 χρόνια

Η χειρότερη υψηλή θερμοκρασία ήταν το 2014 μετά από 134 χρόνια

0
Διαφήμιση

Τον Δεκέμβριο, η μέση θερμοκρασία που καταγράφηκε στην επιφάνεια της γης και των ωκεανών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς η θερμοκρασία του Δεκεμβρίου ήταν κατά 0,77 βαθμό Κελσίου υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) και τη διαστημική υπηρεσία Nasa.

Και οι δύο υπηρεσίες υπογράμμισαν ότι το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει κυρίως την αύξηση των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Για το σύνολο της χρονιάς, η μέση θερμοκρασία στο έδαφος και στους ωκεανούς ήταν κατά 0,69 βαθμό υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία του 20ού αιώνα, γεγονός που σημαίνει ότι για 0,04 του βαθμού έσπασε το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2005 και το 2010.

«Μολονότι η μέση θερμοκρασία μιας χρονιάς μπορεί να επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η τάση της υπερθέρμανσης αποδίδεται σε παράγοντες που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή, στους οποίους σήμερα κυριαρχούν οι εκπομπές καυσαερίων που οφείλονται στον άνθρωπο», υπογράμμισε ο Γκάβιν Σμιτ, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γκοντάρ της Nasa.

Διαφήμιση