Αρχική Τεχνολογία Η εκπληκτική τεχνολογία «OLED» στις τηλεοράσεις της LG

Η εκπληκτική τεχνολογία «OLED» στις τηλεοράσεις της LG

0
Διαφήμιση

Μόλις ένα χρόνο μετά την παρουσίαση των πρώτων τηλεοράσεων OLED μεγάλων διαστάσεων, η φετινή CES έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η τεχνολογία OLED θα αποτελέσει μία από τις κυρίαρχες τάσεις της αγοράς για το 2015. Με πάνελ μεγαλύτερης ανάλυσης, συσκευές μεγαλύτερων διαστάσεων και σημαντικά χαμηλότερες τιμές, η LG Electronics (LG) υποδέχεται το μέλλον και επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Με τις συσκευές Plasma να έχουν τεθεί οριστικά στο περιθώριο και τις LED LCD να προσεγγίζουν τα όριά τους από πλευράς απόδοσης, η τεχνολογία Organic Light Emitting Diode – OLED – έρχεται για να αποδείξει ότι δεν αποτελεί ένα ακόμα πείραμα, αλλά την υλοποίηση που προσφέρει την καλύτερη εικόνα που έχουν οι καταναλωτές στη διάθεσή τους σήμερα, με πραγματικά βαθύ μαύρο και τέλεια απόδοση μιας εκτεταμένης χρωματικής παλέτας.

Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας OLED έχει οδηγήσει και στην εντυπωσιακή μείωση του κόστους των τηλεοράσεων OLED.

Οι τηλεοράσεις OLED αποτελούν πραγματικά την τεχνολογία του μέλλοντος. Οι οργανικές δίοδοι που χρησιμοποιούνται στο πάνελ είναι αυτόφωτες, έτσι δεν χρειάζεται εξωτερική πηγή φωτισμού (backlight), σε αντίθεση με τις συμβατικές τηλεοράσεις LED, τα πάνελ των οποίων φωτίζονται από λαμπτήρες LED.

Η απουσία οπίσθιου φωτισμού εξασφαλίζει τέλεια απόδοση του μαύρου, αναδεικνύοντας ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια κάθε εικόνας, ταχύτατη απόκριση κι εκπληκτική χρωματική απόδοση, ενώ παράλληλα επιτρέπει στις τηλεοράσεις OLED να είναι πολύ πιο λεπτές.

Ακολουθώντας την σχεδιαστική φιλοσοφία Art Slim, η LG δημιουργεί πλέον αισθητικά άρτιες τηλεοράσεις, με μικρότερο βάρος, μινιμαλιστική αισθητική και απλότητα, ενώ το κυρτό σχήμα που δύναται να πάρει το οργανικό πάνελ τονίζει ακόμα περισσότερο τον καθηλωτικό χαρακτήρα των προβαλλόμενων εικόνων.

Η νέα προσέγγιση προστάζει ακόμα και χρήση διάφανης βάσης, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα σημεία που μπορεί να αποσπάσουν το βλέμμα των θεατών, για ακόμα πιο απολαυστική θέαση. Ο ξεχωριστός σχεδιασμός των LG OLED διακρίνεται ιδιαίτερα για τις κομψές γραμμές και την προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, ώστε τελικά οι νέες τηλεοράσεις φαντάζουν περισσότερο ως μικρά έργα τέχνης προηγμένης τεχνολογίας.

Όλα τα μοντέλα 4K OLED του 2015 χρησιμοποιούν την αποκλειστική τεχνολογία WRGB της LG, η οποία χάρη σε έναν απίστευτο αριθμό 33 εκατομμυρίων sub-pixels, προσφέρει εντυπωσιακά ζωντανά χρώματα και πρακτικά άπειρο λόγο αντίθεσης, ενώ ένας αποκλειστικός αλγόριθμος της LG εγγυάται ότι η χρωματική απόδοση του πάνελ παραμένει σταθερή και ανεξάρτητη από τις μεταβολές της φωτεινότητας, εξασφαλίζοντας εκπληκτική εμπειρία θέασης, με χρώματα εντελώς φυσικά και ξεκούραστα για τα μάτια του θεατή.

Με απόκριση της τάξης του 0.001ms, οι τηλεοράσεις LG OLED είναι πάνω από 1.000 φορές ταχύτερες από μια συμβατική επίπεδη LCD LED TV, γεγονός που μεταφράζεται σε εικόνα κρυστάλλινης καθαρότητας, ακόμη και σε σκηνές με πολύ γρήγορη δράση.

Διαφήμιση