Αρχική Ειδήσεις Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων: «100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ»

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων: «100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ»

0
Διαφήμιση

Εκατό χρόνια λειτουργίας και προσφοράς συμπλήρωσε η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), που ιδρύθηκε το 1914 με σκοπό την προάσπιση της ελευθεροτυπίας και την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν την επέτειο με την έκδοση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων στην οποία εικονίζονται οκτώ δημοσιογράφοι που σημάδεψαν την ιστορία της ΕΣΗΕΑ.

Πρωτοπόροι δημοσιογράφοι: Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ, Βλάσης Γαβριηλίδης. Επιφυλλιδογράφοι δημοσιογράφοι: Μάριος Πλωρίτης, Αιμίλιος Χουρμούζιος. Συνδικαλιστές δημοσιογράφοι: Μαρία Ρεζάν, Νίκος Καραντηνός. Χρονογράφοι δημοσιογράφοι: Δημήτρης Ψαθάς, Παύλος Παλαιολόγος.

Η παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων έγινε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στο αμφιθέατρο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Ακαδημίας 20 στην Αθήνα. Στην εκδήλωση, οι συγγενείς των τιμώμενων δημοσιογράφων παρέλαβαν από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κωστή Μελαχροινό ειδικές εκδόσεις των γραμματοσήμων ενώ συνάδελφοί τους εν ενεργεία δημοσιογράφοι μίλησαν για το έργο και την προσωπικότητά τους.

Διαφήμιση