Αρχική Ειδήσεις H αισιοδοξία προσφέρει καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία

H αισιοδοξία προσφέρει καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία

0
Διαφήμιση

Σημαντικά καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία έχουν οι άνθρωποι που βλέπουν αισιόδοξα τη ζωή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ροζαλία Χερνάντεζ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα υγείας “Health Behavior and Policy Review”, εξέτασαν τη σχέση μεταξύ αισιοδοξίας και υγείας της καρδιάς σε πάνω από 5.100 ενήλικες ηλικίας 45 έως 84 ετών.

«Τα άτομα με τα μεγαλύτερα επίπεδα αισιοδοξίας έχουν διπλάσια πιθανότητα να διαθέτουν ιδανική καρδιαγγειακή υγεία, σε σύγκριση με τους πιο απαισιόδοξους συνομηλίκους τους», δήλωσε η Ροζαλία Χερνάντεζ.

Η καρδιαγγειακή υγεία μετρήθηκε με βάση επτά δείκτες: πίεση αίματος, δείκτης σωματικής μάζας, επίπεδο σακχάρου και χοληστερίνης στο αίμα, διατροφή, σωματική δραστηριότητα και κάπνισμα. Παράλληλα, αξιολογήθηκε μέσω ερωτηματολογίων γενικότερα το επίπεδο ψυχικής υγείας και ειδικότερα της αισιοδοξίας καθενός ατόμου.

Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως ό βαθμός καρδιαγγειακής υγείας αυξάνει ανάλογα με τον βαθμό αισιοδοξίας. Όσο πιο αισιόδοξοι είναι οι άνθρωποι, τόσο πιο υγιή καρδιά έχουν.

Όσον αφορά επιμέρους δείκτες, οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν σημαντικά χαμηλότερο σάκχαρο και λιγότερη χοληστερίνη, είναι περισσότερο δραστήριοι σωματικά, έχουν πιο φυσιολογικό βάρος και είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν.

Η καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, που συνδέεται με την αισιοδοξία, μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και πρόωρου θανάτου. Έτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές, η αισιοδοξία συνιστά άλλο ένα πολύτιμο «εργαλείο» πρόληψης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπένδυση 150 εκατ ευρώ για αιολικό πάρκο
Επόμενο άρθροΈως και 100 φορές ταχύτερη η διάβρωση του εδάφους εξαιτίας του ανθρώπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ