Αρχική Ειδήσεις Προ των πυλών η δημιουργία Σώμα Ελεγκτών Περιβάλλοντος

Προ των πυλών η δημιουργία Σώμα Ελεγκτών Περιβάλλοντος

0

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη συγκρότηση των σωμάτων αξιολογητών μελετών περιβαλλοντολογικών όρων και ελεγκτών περιβάλλοντος, επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ, Αλέξανδρος Κουλίδης, στο πλαίσιο των εργασιών του 1ου Εθνικού Συνεδρίου για την Ποιότητα, που ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες του. Για την ένταξη στα σώματα θα απαιτείται η αντίστοιχη πιστοποίηση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Η γ.γ. Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Άννα Δαλλαπόρτα, ανακοίνωσε τις βασικές αρχές που θα διέπουν την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων, κατά τη νέα προγραμματική περίοδο. Σύμφωνα με την κ. Δαλλαπόρτα, όλες οι δράσεις κατάρτισης υποχρεωτικά θα καταλήγουν στην πιστοποίηση των συμμετεχόντων σε ποσοστό τουλάχιστον 65%.

Η πιστοποίηση θα πραγματοποιείται βάσει διεθνών προτύπων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων. Στόχος είναι η παράλληλη υποστήριξη ενός συστήματος εγγυημένης εργασίας για όσους πιστοποιούνται.

Ήδη το πρόγραμμα «Επιταγή Κατάρτισης Ανέργων σε Τομείς Οικονομικής Δραστηριότητας» προβλέπει την πιστοποίηση των καταρτιζόμενων από φορείς πιστοποίησης διαπιστευμένους από τον ΕΣΥΔ σύμφωνα με το ISO17024.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here