Αρχική Ειδήσεις Μια ακόμη πρωτοποριακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΤΕ

Μια ακόμη πρωτοποριακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΤΕ

0
Διαφήμιση

Η νέα Σύμβαση καθιερώνει νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους ενισχύοντας τον εισαγωγικό μισθό, με τον κατώτατο να διαμορφώνεται στα 755 ευρώ, σημαντικά υψηλότερα από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς. Για όσους εργάζονται σήμερα στον ΟΤΕ -τακτικό προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου- σύμφωνα με τα βασικά της σημεία η νέα Συλλογική Σύμβαση για την επόμενη τριετία:

  • Διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας καθώς η εταιρεία δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.
  • Διατηρεί τη μεσοσταθμική μείωση 11% της προηγούμενης σύμβασης σε σχέση με το μισθολόγιο του 2011, αλλά και μειωμένο το εβδομαδιαίο ωράριο στις 35 ώρες.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ένταξη στον ΟΤΕ της πλειονότητας των εργαζομένων της OTEPLUS, θυγατρικής του Ομίλου, με τους νέους μισθούς και πρόσθετες παροχές που ενισχύουν το εισόδημά τους.

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα τηλεφωνικά κέντρα της Εξυπηρέτησης Πελατών στην OTEPLUS θα μεταφερθούν σε άλλη θυγατρική του Ομίλου και οι συμβάσεις εργασίας τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.  

Τέλος, συμφωνήθηκε ο εξορθολογισμός μια σειράς επιδομάτων και παροχών στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Σήμερα, υπογράψαμε ακόμη μια πρωτοποριακή συμφωνία με τους εργαζομένους του ΟΤΕ. Εν μέσω της συνεχιζόμενης δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα, η συμφωνία αυτή, δημιουργεί νέα δεδομένα στον ΟΤΕ και την αγορά, συνεχίζει να διασφαλίζει την απασχόληση για τους ανθρώπους μας, ενώ με το νέο μισθολόγιο ενισχύει τους χαμηλά αμειβόμενους νέους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας.

Δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να γίνουμε πιο ευέλικτοι και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί συνεχίζοντας τις επενδύσεις μας προς όφελος των πελατών, των μετόχων μας, αλλά και της χώρας.»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Γκολ» αγάπης για τα παιδιά
Επόμενο άρθροΗ Τράπεζα Πειραιώς πρωταγωνίστησε με 19 βραβεία στα Ermis Awards 2014