Αρχική Καταστροφές Καταστροφές και πλημμύρες στην Κεντρική Μακεδονία

Καταστροφές και πλημμύρες στην Κεντρική Μακεδονία

0

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι συνεχείς βροχοπτώσεις σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως έγινε γνωστό από τη βροχή, στο νομό Θεσσαλονίκης, η Πυροσβεστική δέχθηκε, μέχρι στιγμής, 80 κλήσεις για παροχή βοήθειας, από τις οποίες χρειάστηκε να επέμβει σε 20 αντλήσεις υδάτων και σε πέντε κοπές δένδρων, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκε και σε τρεις περιπτώσεις απεγκλωβισμού οδηγών από τα οχήματά τους που παγιδεύτηκαν στα νερά, σε παράπλευρη οδό της ΠΑΘΕ, καθώς και στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών, στο ύψος της γέφυρας του Ρυσίου.

Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν τέσσερα μέλη οικογένειας από το σπίτι τους, στη Νέα Ιωνία, όταν λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού Ποταμού, πλημμύρισε η αυλή του σπιτιού τους.

Στο νομό Κιλκίς, η Πυροσβεστική προέβη σε 15 αντλήσεις υδάτων και σε έναν απεγκλωβισμό οδηγού από όχημα, ενώ στη Χαλκιδική χρειάστηκε να προβεί σε 31 αντλήσεις υδάτων και σε απεγκλωβισμό οδηγού από όχημα που βρέθηκε σε ρέμα.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν επίσης στην κίνηση των οχημάτων από τη δυνατή βροχή και την υπερχείλιση χειμάρρων στο νομό Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην παράπλευρη οδό της ΠΑΘΕ, μπροστά από την επιχείρηση «NISSAN», στην παράπλευρη οδό της ΠΑΘΕ, μπροστά από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και Μεταφορών Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και στη δημοτική οδό Αρέθουσας – Άνω Βρασνών.

Εξάλλου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις επαρχιακές οδούς, Λαγκαδά – Ρεντίνας (ύψος του κόμβου Βαμβακιάς), Λαγκαδά – Ηρακλείου, Λαγκαδικίων – Σχολαρίου, καθώς επίσης και στις δημοτικές οδούς, Τριαδίου – Θέρμης, Λαγκαδά – Ασσήρου, Ταγαράδων προς Θέρμη, στη συμβολή των οδών Αεροπορίας & Μ. Αλεξάνδρου, στη Θέρμη, Πενταλόφου προς Βουστάσια, Πενταλόφου προς Φιλαδέλφεια και Σίνδου προς Βιολογικό Καθαρισμό.

Κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στον κόμβο Ρεντίνας – Εγνατίας Οδού. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και σε σημεία επαρχιακών δρόμων των νομών Κιλκίς και Χαλκιδικής. Τα σημεία αυτά είναι τα εξής: Στο Κιλκίς, στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Κιλκίς – Μελανθίου, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου, στην ισόπεδη διάβαση του Γαλλικού ποταμού επί της Επαρχιακής οδού Αργυρούπολης – Σεβαστού και στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μανδρών – Γαλλικού.

Στη Χαλκιδική, η κυκλοφορία διεκόπη στα παρακάτω σημεία: στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, Μελισσουργού – Στανού – Αρναίας, πριν την κεντρική είσοδο του οικισμού Ολυμπιάδας, στην 1η είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος Βραστάμων, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βατοπεδίου, στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γοματίου – Ιερισσού, στο 3ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ν. Ηράκλειας -Ν. Καλλικράτειας, στο 4ο χλμ. επαρχιακής οδού Ν. Καλλικράτειας – Σωζόπολης και στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αγίου Παύλου – Ν. Γωνιάς.

Στα σημεία του οδικού δικτύου που σημειώνονται προβλήματα έχει τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση από τα αρμόδια τμήματα της Τροχαίας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται, τα οχήματα που κινούνται από 18ο έως το 25ο χλμ. της επαρχιακής οδού Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρα-Καϊμακτσαλάν, στην Έδεσσα, καθώς και από το 20ό έως το 30ό χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here