Αρχική Ειδήσεις Επιστολή Μανιάτη σε 13 υπουργούς για τη Δυτική Αττική

Επιστολή Μανιάτη σε 13 υπουργούς για τη Δυτική Αττική

0
Διαφήμιση

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) της Δυτικής Αττικής, ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή που απέστειλε σε 13 συναρμόδιους υπουργούς, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.

«Η προκαταρκτική έκθεση ανάλυσης και στρατηγικής, θα αποτελέσει οδηγό για τις ολιστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στη Δυτική Αττική, οι οποίες θέλουμε να οδηγήσουν στην επίλυση των διαχρονικών δομικών προβλημάτων της. Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της Αττικής, με γνώμονα την κοινωνική και χωρική συνοχή, χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες στις δυτικές περιοχές της», δήλωσε σχετικά ο κ. Μανιάτης.

Όπως έγινε γνωστό, με την επιστολή του, ο υπουργός ΠΕΚΑ ζητάει από τα συναρμόδια υπουργεία τον ορισμό εκπροσώπων για τη δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία θα αναλάβει την αναλυτική εξέταση των παραμέτρων για τη δυνατότητα εμπλοκής του καθενός φορέα στο Πρόγραμμα Δράσης του ΣΟΑΠ της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, το πρόγραμμα δράσης του ΣΟΑΠ Δυτικής Αττικής αφορά στους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Ανάργυρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Φυλής, και περιλαμβάνει πρόγραμμα δράσης το οποίο προσεγγίζει ολοκληρωμένα την αστική ανάπτυξη, καλύπτοντας πέραν των πολεοδομικών παρεμβάσεων, δράσεις οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Ηλ. Ντράλλος

Διαφήμιση