Αρχική Ειδήσεις 3 επικίνδυνοι μύθοι για την απιστία

3 επικίνδυνοι μύθοι για την απιστία

0
Διαφήμιση

Υπάρχουν τρεις ιδιαίτερα καταστροφικοί και ευρέως διαδεδομένοι μύθοι σχετικά με την απιστία.

1. Ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με το γάμο

Ο μύθος αυτός αγνοεί το γεγονός ότι κάθε γάμος έχει κάτι λάθος. Ο τέλειος γάμος δεν υπάρχει και κάθε γάμος έχει τη δική του μοναδική σειρά από εντάσεις και προβλήματα. Τα ανθρώπινα όντα δεν ζουν μια άψογη ζωή ή έχουν τέλειες σχέσεις. Οι γάμοι προχωρούν σε ανώμαλο έδαφος, όπως ακριβώς και οι καλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν επαναλαμβανόμενα προβλήματα στην προσωπική τους ζωή.

Οι πιο συχνές δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για τον εξορθολογισμό μιας υπόθεσης είναι ότι «Ποτέ δεν θέλουν σεξ». Οι κατηγορίες μπορούν να είναι γνήσιες. Ωστόσο, δεν είναι ένας από αυτούς ο πραγματικός λόγος που ο σύντροφός σας κάνει σεξ έξω από τη σχέση σας.

Σημαντική έρευνα έχει πραγματοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια για τη μελέτη της αιτιώδους συνάφειας μεταξύ των συζυγικών προβλημάτων και της απιστίας. Τα ευρήματα δείχνουν το εξής συμπέρασμα: Δεν υπάρχει συνεπής αιτιώδης συνάφεια.

Όπως αποκάλυψε μια ανασκόπηση από τον Δρ Τζέι Lebow, ψυχολόγου και καθηγητή κλινικής στο FamilyInstitute στο Πανεπιστήμιο Northwestern, πολλαπλές μελέτες δείχνουν ότι τα ζευγάρια στην οικογενειακή θεραπεία που ασχολούνται με τις υποθέσεις ήταν εξίσου επιτυχημένα όπως τα ζευγάρια που ασχολούνται με άλλα θέματα.

Κοινή λόγοι για απιστία είναι η λαχτάρα για την ποικιλία, και η ένταση που δημιουργούν οι νέες εμπειρίες. Αναζητούμε την καινοτομία αλλού στη ζωή μας γενικά.

2. Η υπόθεση ότι ο ένας ψάχνει για κάτι άλλο

Οι περισσότερες υποθέσεις εμφανίζονται πιο παθητικά. Συμβαίνουν λόγω της εγγύτητας, της διαθεσιμότητας, και ως συνέπεια της αυταπάτης.

Πολλά φαινομενικά αθώα βήματα μπορεί να μας οδηγήσουν πιο κοντά διασχίζοντας μια γραμμή και, αν κινούμαστε αρκετά σταδιακά, μπορούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν είμαστε σε εκτροπή μετά τη γραμμή που έχουμε διασχίσει: έχετε το μεσημεριανό γεύμα, ας πούμε, με μία/έναν συνάδελφο που βρίσκετε πολύ ελκυστική/ό. Έχετε στο Google μια φίλη απο κολέγιο σας.

Όλες αυτές οι ενέργειες μπορεί να φαίνονται αθώες. Και μπορεί πράγματι να είναι αθώες. Αλλά προσέξτε για τα σημάδια κινδύνου. Εάν επιλέξετε να συνεχίσουν οι δραστηριότητες αυτές σαν ένα μυστικό από το σύντροφό σας, αν βρείτε τον εαυτό σας να έχει φαντασιώσεις για αυτό το άτομο, προσέξτε: μπορεί να εισέρχεται σε επικίνδυνο έδαφος.

Είμαστε όλοι ευάλωτοι ως προς την επιθυμία ή την ανάγκη για καινοτομία, τον ενθουσιασμό που απαγορεύεται, και αν και το παράνομο σεξ είναι καταδικαστέο, είναι επίσης πολυτέλεια στον πολιτισμό μας και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και συγχωρείτε.

3. Μια υπόθεση φέρνει το τέλος ενός γάμου

Πολλοί από εμάς έχουν πει, «Λοιπόν, το μόνο πράγμα που ποτέ δεν θα δεχθώ είναι αν ο σύντροφός μου είχε κάτι άλλο στο μυαλό του». Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είναι γνωστό τι θα κάναμε σε μια δεδομένη κατάσταση (ιδιαίτερα σε συναισθηματικά έντονες καταστάσεις) όταν συμβαίνει.

Πάνω από το 50% των ζευγαριών έχουν ισχυρότερο δέσιμο ως ζευγάρι μετά από μια τέτοια κατάσταση, αλλά φυσικά είναι οι άνθρωποι που ζητούν βοήθεια και τα κίνητρα έχουν αλλάξει.

Οι λόγοι για την παραμονή είναι πολλοί: βαθιά προσήλωση και αγάπη, αμοιβαία δέσμευση, καθώς και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την υπόσχεση που δώσαμε.

Διαφήμιση