Αρχική Ειδήσεις Τα προβλήματα σχέσης που είναι απόλυτα φυσιολογικά

Τα προβλήματα σχέσης που είναι απόλυτα φυσιολογικά

0
Διαφήμιση

Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι η επιτυχία της σχέσης καθορίζεται από το τι λέει ο άλλος και το κάνει. Αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί η ευτυχία και η ικανοποίηση αρχίζει και τελειώνει μέσα μας….

Υπάρχουν κοινά προβλήματα στην αγάπη που τείνουν να προκαλούν αμφιβολία για τις σχέσεις μας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλές από αυτές τις κοινές συμπεριφορές είναι εντελώς φυσιολογικές. Όλα έρχονται όταν γνωρίζει κανείς πώς να τα πλησιάσει. Από εκεί, μπορούμε να αρχίσουμε να αναγνωρίσουμε τη δική μας δύναμη που κάνει ευτυχισμένο τον εαυτό μας στο πλαίσιο των σχέσεων μας.

Η φυσιολογική εξήγηση για το αίσθημα, λιγότερο από ενθουσιώδεις, βασίζεται στην ανθρώπινη επιθυμία για ευχαρίστηση. Η καλή χημική, ντοπαμίνη, απελευθερώνεται όταν το μυαλό μας είναι ενθουσιασμένο, και αισθανόμαστε εκτός ισολογισμού, όταν βιώνουμε μια έλλειψη.

Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι να κατηγορήσουμε τους εταίρους μας για τον τρόπο που αισθανόμαστε. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για να δεχθούμε τη φυσιολογική εξέλιξη του συνηθισμένου τρόπου ζωής και να εξετάσουμε ορισμένα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να προσθέσουμε κάποια υγιή βήματα στην καθημερινή μας ρουτίνα. Ίσως είναι μια ταινία, ίσως είναι το μαγείρεμα, ίσως ένα νέο βιβλίο.

Αν η κακή μας διάθεση λάβει πάρα πολύ καιρό, μπορούμε να βυθιστούμε πιο πολύ. Πολλά πράγματα μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής μας κατάστασης, τις κρίσεις της ζωής, και τα συνεχιζόμενα προβλήματα της σχέσης.

Αντίθετα με τις ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να διαγνωστούν μέσω μετρήσιμων δοκιμών, η κατάθλιψη διαγιγνώσκεται μέσω συμπεριφορικών συμπτωμάτων: εξάντληση, χαμηλή σεξουαλική ορμή, διαταραχές ύπνου, άγχος, μειωμένη αυτοεκτίμηση, ευερεθιστότητα, αρνητικότητα, και την ταχύτερη από τη συνήθη ψυχραιμία.

Συχνά, τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη πιστεύουν ότι μπορούν απλώς να αφήσουν τους εαυτούς τους στο σκοτάδι. Άλλοι μουδιάζουν τον πόνο τους προσωρινά με διάφορες μορφές αυτοθεραπείας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων, το αλκοόλ, το σεξ, τα τρόφιμα, τη συνεχή άσκηση, ή πολλές ώρες στο γραφείο και γενικά κάποιο είδος της απόσπασης της προσοχής που κρατά την προσοχή τους μακριά από το κενό αίσθημα της βύθισης στο εσωτερικό.

Στην αναζήτησή μας για λογικούς λόγους για να εξηγήσουν γιατί αισθανόμαστε τόσο άσχημα στη δική μας ζωή, μπορούμε συχνά να δούμε τις σχέσεις μας, και εύκολα να τις κατηγορήσουμε ως ατελής. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι σχέσεις και οι γάμοι είναι ατελής. Είμαστε άνθρωποι, και η τελειότητα δεν είναι δυνατό ούτε είναι επιθυμητό.

Επίσης η προδοσία μπορεί να πάρει πολλές μορφές, καταπίπτει σε κρίση που σε κάνουν να νιώσεις το σύντροφό σου μακριά και σε πιο σοβαρές καταστάσεις όπως η απιστία. Κοινές μορφές της προδοσίας περιλαμβάνουν τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, οικονομική εξαπάτηση και την εισβολή της ιδιωτικής ζωής από το να υποκλέπτουν έναν υπολογιστή για τα προσωπικά σας μηνύματα έως να διαβάζουν ένα ιδιωτικό περιοδικό.

Σεξουαλική προδοσία

Η σεξουαλική προδοσία είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόβλημα προς επίλυση. Μερικές φορές η μόνη λύση είναι και για τους δύο εταίρους να καθαρίσετε τις αντίστοιχες ψυχολογικές «ντουλάπες» σας και να βρείτε το θάρρος, την ειλικρίνεια και την αγάπη για να συγχωρήσετε αυτή την πράξη. Είναι πολύ σκληρή δουλειά. Αλλά ίσως το βάθος αυτής της διαδικασίας εξηγεί γιατί ορισμένοι από τους ισχυρότερους γάμους έχουν προκύψει από εξαιρετικά σοβαρότερες προδοσίες.

Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι η αφή, το αγκάλιασμα, είναι ένα μέρος της αγάπης στις σχέσεις και μας βοηθά να ζούμε περισσότερο, πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι. Λοιπόν, πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το θυμό και τις συγκρούσεις που αποτελούν μέρος του συνόλου των σχέσεων και να αποφευχθεί η απώλεια της ζωής, την ενίσχυση της σύνδεσης;

Το μυστικό είναι να διαχειριστούμε το “λογαριασμό αγάπη” μας, όπως ακριβώς διαχειριζόμαστε τον τραπεζικό λογαριασμό μας με τη διατήρηση των καταθέσεων υψηλότερα από τις αποσύρσεις. Πρέπει να εφαρμόσουμε αυτές τις συμπεριφορές αρκετά συχνά για να συσσωρεύουν την καλή θέληση και να καλύψει εκείνες τις στιγμές, όταν η σχέση είναι στο κόκκινο.

Σύμφωνα με μια παλιά αγγλική παροιμία, “Μια μέρα είσαι παγώνι την επόμενη ημέρα είσαι ξεσκονόπανο φτερών.” Στις πρώτες ημέρες, όταν όλα πηγαίνουν καλά είναι εύκολο να συμπεριφερόμαστε με αγάπη.

Στις άλλες ημέρες, κανένα από αυτά δεν είναι εύκολο. Εμείς απλά βρίσκουμε τον εαυτό μας σε μια κακή διάθεση. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς χειριζόμαστε την κατάσταση αυτή.

Ρωτήστε τον εαυτό σας: Πώς μπορώ να αντιμετωπίζω το σύντροφό μου; Η εικασία μου είναι ότι θα πιέσετε τον εαυτό σας, έτσι ώστε να μην επιδοθεί στην κακή διάθεση από το χώρο εργασίας, ενώ στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε μια καλύτερη και πιο ήρεμη προσπάθεια.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη και καλή υγεία στη σχέση σας, θα πρέπει να κρατήσετε τις υποσχέσεις σας και τους τρόπους σας ανέπαφα ακόμη και όταν αισθάνεστε άσχημα. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να κάνετε αλλαγές ανεξάρτητα από το τι κάνει ο σύντροφός σας. Μόλις στραφεί η προσοχή σας στη συμπεριφορά του με τη δική σας, μπορείτε να αποκτήσετε τη δύναμη να επηρεάσετε τόσο τη σχέση σας όσο και τη δική σας ευεξία.

Διαφήμιση