Αρχική Ειδήσεις Συνεργασία ΥΠΕΚΑ – ΕΜΠ: Το Περιβάλλον «πάει» πανεπιστήμιο

Συνεργασία ΥΠΕΚΑ – ΕΜΠ: Το Περιβάλλον «πάει» πανεπιστήμιο

0
Διαφήμιση

Την υλοποίηση ενός Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για την Προώθηση της Έρευνας, των Εφαρμογών της και της Συμμετοχής νέων Μηχανικών σε θέματα του ΥΠΕΚΑ, αποφάσισαν ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του ΕΜΠ επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρύτανης καθ. κ Γιάννης Γκόλιας, σε συνάντηση.

Η στενή συνεργασία ΥΠΕΚΑ-ΕΜΠ αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με ομάδα εργασίας, που κατ’ αρχάς θα διερευνήσει όλες τις πιθανές μορφές και πεδία συνεργασίας, ώστε να επιμεληθεί το συντομότερο δυνατόν τις λεπτομέρειες του Συμφώνου Συνεργασίας με στόχο την προετοιμασία ενός κοινού προγράμματος εργασίας και δράσεων με συγκεκριμένους στόχους και προτάσεις.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Μανιάτης, το ΥΠΕΚΑ αποτελεί σήμερα την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής Κυβέρνησης και Διοίκησης σε μια σειρά από θέματα όπως το Περιβάλλον, η Ενέργεια και η Κλιματική Αλλαγή, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά όχι μόνο για την περίοδο που ζούμε, αλλά κυρίως για τις μελλοντικές γενεές.

Πιθανές δράσεις που συζητήθηκαν και αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εξεταστούν είναι :

•η θεσμοθέτηση βραβείων για φοιτητικές εργασίες,

•η επιλογή συγκεκριμένων κατευθύνσεων διπλωματικών,

•η διαβούλευση επί επίκαιρων τεχνικών και επιστημονικών θεμάτων,

•η εκπόνηση ειδικών ερευνητικών έργων, και

•η στήριξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών σε πεδία αιχμής αναλόγως και των αναγκών της χώρας.

Διαφήμιση