Αρχική Ειδήσεις Πανελλήνιος Διαγωνισμός σύνθεσης για Μπάντα από τη φιλαρμονική εταιρεία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ»

Πανελλήνιος Διαγωνισμός σύνθεσης για Μπάντα από τη φιλαρμονική εταιρεία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ»

0
Διαφήμιση

Διαγωνισμό σύνθεσης πρωτότυπου έργου για Μπάντα, με τον διακριτικό τίτλο «Ν. Χ. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» 2014 διοργανώνει πανελλαδικά ένα από τα γηραιότερα και ιστορικά Μουσικά Ιδρύματα της Ελλάδας, η φιλαρμονική εταιρεία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ». Μέσω του Διαγωνισμού, νέοι συνθέτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προβάλουν τις ικανότητές τους, ενώ καταξιώνεται ακόμη περισσότερο στην κοινή γνώμη το μουσικό σύνολο της «ΜΠΑΝΤΑΣ».

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του Διαγωνισμού, όπου θα διαγωνιστούν τα έξι έργα, που προκρίθηκαν, εκ των οποίων θα βραβευτούν τρία. Τα έργα θα αποδοθούν, από το μουσικό σώμα της Υ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», σε συναυλία, ανοιχτή για το κοινό, παρουσία της Κριτικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας είναι οι κ.κ.:

  • Γιώργος Κουρουπός, συνθέτης – Καλλιτεχνικός Δντής Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
  • Ιωσήφ Παπαδάτος, καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου
  • Άλκης Μπαλτάς, συνθέτης – Δντής ορχήστρας
  • Σπύρος Μαυρόπουλος, συνθέτης – Υπαρχ/κός Υ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» και
  • Σωκράτης Άνθης, Τρομπετίστας – Αρχ/κός Υ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ»

Στους συνθέτες, των οποίων τα έργα, η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει στις τρεις πρώτες θέσεις, θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία τα οποία έχουν καθοριστεί ως εξής: 1ο Βραβείο 1500 ευρώ – 2ο Βραβείο 1000 ευρώ και 3ο Βραβείο 500 ευρώ.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Γ’ Πρόγραμμα της Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. και από τον τηλεοπτικό σταθμό START TV, της Κέρκυρας.   Η παρουσίαση του διαγωνισμού θα γίνει από την δημοσιογράφο κ. Ηρώ Λέλλα.

Διαφήμιση