Αρχική Ειδήσεις Μανιάτης: 7.000 θέσεις εργασίας θα προσφέρει η ηλεκτροκίνηση

Μανιάτης: 7.000 θέσεις εργασίας θα προσφέρει η ηλεκτροκίνηση

0
Διαφήμιση

Η Πολιτεία θα παράσχει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις, ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης οχημάτων, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σε Διεθνές Συνέδριο του ΚΑΠΕ για την Προώθηση των Ηλεκτρικών Οχημάτων σε Δήμους και Επιχειρήσεις.

Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι ο τομέας μπορεί να δημιουργήσει 700.000 θέσεις εργασίας πανευρωπαϊκά τα επόμενα δέκα χρόνια και 7.000 στην Ελλάδα και ότι ο τομέας της ηλεκτροκίνησης ανήκει στην καρδιά του νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα.

Περιέγραψε τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, στα οποία περιλαμβάνεται νομοθετική ρύθμιση για τις τεχνικές προδιαγραφές, προκειμένου να δημιουργηθούν μονάδες και σταθμοί φόρτισης και η ηλεκτροκίνηση να γίνει πραγματικότητα και ανήγγειλε τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής ηλεκτρικής κινητικότητας.

“Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο προκειμένου και με αυτόν τον τρόπο να καταπολεμήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ο υπουργός και κατέληξε: “Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα και το “made in Greece” θα αποτελέσει το νέο μότο της νέας εποχής της ηλεκτροκίνησης για ολόκληρη την Ε.Ε.”

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here