Αρχική Ειδήσεις Η κυριότερη αιτία που αποτυγχάνει μια σχέση είναι η αυτο-εγκατάλειψη.

Η κυριότερη αιτία που αποτυγχάνει μια σχέση είναι η αυτο-εγκατάλειψη.

0
Διαφήμιση

Όταν εγκαταλείπετε τον εαυτό σας συναισθηματικά – αγνοώντας τα συναισθήματά σας και κρίνετε τον εαυτό σας, πέφτοντας στους εθισμούς για να απαλύνουν τα συναισθήματά σας ή κάνοντας κάποιους άλλους υπεύθυνους για τα συναισθήματά σας, νιώθετε μόνοι, άδειοι, με άγχος ή κατάθλιψη και ανάξιοι. Στη συνέχεια, θα απευθυνθείτε στο σύντροφό σας για να σας κάνει να αισθάνεστε πλήρης, άξιοι. Τώρα ας αναρωτηθούμε: τι συμβαίνει όταν το κάνετε αυτό; Ο σύντροφός σας κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει τον εαυτό του και θα αναλάβει τη φροντίδα σας, αλλά θα αισθάνεται αγανακτισμένος. Λοιπόν … τότε τι θα συμβεί; Και οι δύο αισθάνονται δυστυχισμένοι και μακρινοί. Το πάθος στερεύει. Υπάρχει ελάχιστη σχέση μεταξύ σας.

Αν στραφείτε σε πράγματα όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, την εργασία, την τηλεόραση, τα τυχερά παιχνίδια, την πορνογραφία και άλλες εξαρτήσεις για να γεμίσετε τον εαυτό σας, ή ως ένας τρόπος να αποτρέψετε τα συναισθήματά σας, θα αισθανθείτε επίσης αποκλεισμένοι και αποσυνδεδεμένοι από εσάς. Θα αισθάνεστε αποκομμένοι από τον εαυτό σας.

Οι σχέσεις δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν με αυτό το πρόσωπο της συναισθηματικής αυτο-εγκατάλειψης, αν δεν φροντίσετε τον εαυτό σας – τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Αυτό είναι αλήθεια συναισθηματικά αλλά και σωματικά.

Επίσης μπορεί να επιδεινώσει τα δικά σας συναισθήματα η αυτο-εγκατάλειψη, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να είναι άρρωστος πολύ, ή με άγχος ή με κατάθλιψη, ως αποτέλεσμα της κακής διατροφής σας, η της έλλειψης άσκησης και της γενικής έλλειψης αυτο-φροντίδας. Αυτό, επίσης, δημιουργεί αποσύνδεση ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας.

Υπάρχουν μερικά κοινά στις περιοχές της αυτο-εγκατάλειψης που αξίζει να αναφερθούν. Κρατήστε αυτά κατά νου, όπως να σκεφτείτε τα ζητήματα αυτά στη σχέση σας που μπορεί να προέρχονται από το εσωτερικό του εαυτού σας:

  • Οικονομική Αυτο-Εγκατάλειψη: υπερβάσεις, τα τυχερά παιχνίδια και η μη ύπαρξη εργάσίας θα οδηγήσει σε τεράστια δυσαρέσκεια.
  • Οργανωτική Αυτο-Εγκατάλειψη: Η συνήθεια του να αργεί πάντα, να μην πληρώνετε τους λογαριασμούς στην ώρα τους, όχι μόνο θα οδηγήσει σε πρακτικά ζητήματα στη ζωή σας, αλλά θα υποφέρει και η σχέση σας.
  • Σχεσιακή αυτο-Εγκατάλειψη: Αναμένοντας από το σύντροφό σας να διαβάσει το μυαλό σας, επιλέγοντας να μην μιλήσετε για τον εαυτό σας, να κατηγορείτε το σύντροφό σας για τα συναισθήματά σας, ή να προσπαθείτε να ελέγξετε το σύντροφό σας είναι όλα συνήθειες που θα οδηγήσουν σε αναταραχή στη σχέση.
  • Πνευματική αυτο-Εγκατάλειψη: Κάνοντας το σύντροφό να νοιώθει ανώτερη δύναμη και περιμένοντας από αυτόν ή αυτήν να είναι η μοναδική, αξιόπιστη πηγή της αγάπης σας θα τοποθετήσετε ένα βάρος για τη σχέση.

Η λύση; Μάθετε πώς να αγαπάτε τον εαυτό σας και να αισθανθείτε ανώτερη δύναμη μέσα σας και μην συνεχίζετε να διαιωνίζετε την αυτό-εγκατάλειψη. Όταν μάθετε να αναλαβαίνετε την ευθύνη για τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σας μπορείτε να μάθετε πώς να γεμίσετε τον εαυτό σας με αγάπη και να το μοιράζεστε με το σύντροφό σας. Στη συνέχεια, η σχέση σας μπορεί να θεραπεύσει…

Διαφήμιση