Αρχική Ειδήσεις 4 τρόποι για αναβίωση του ρομαντισμού στη σχέση σας

4 τρόποι για αναβίωση του ρομαντισμού στη σχέση σας

0
Διαφήμιση

Όταν περνάμε από τη φάση της ρομαντικής σχέσης σε εκείνη της μακροχρόνιας ένα σύνολο αντιδράσεων, κυρίως άγχος, μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τον σύντροφό μας. Πρόκειται για μία φυσιολογική αντίδραση, δεν χρειάζεται να προβληματιστείτε για το λόγο αρκεί να μπορέσετε να χειριστείτε το στρες που δημιουργεί η σχέση και το άγχος όταν αυτή προχωρά σε κάτι πιο σταθερό με προοπτική.

Ακόμα κι όταν αισθάνεστε απογοητευμένοι γιατί μπορεί ο ρομαντισμός και ο ενθουσιασμός, ή ο αρχικός έντονος έρωτας έχουν εκλείψει υπάρχει λύση. Τέσσερις τρόποι θα σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τη σπίθα.

1. Βρείτε μια φωτογραφία του συντρόφου σας ως παιδί.

Βάλτε τη στο πορτοφόλι ή το iPhone σας, όπου μπορείτε να τη βλέπετε συχνά. Κοιτάξτε αυτό το γενναίο και αξιολάτρευτο πρόσωπο όταν αισθάνεστε κλειστοί και θα νοιώσετε την καρδιά σας να φτερουγίζει κάθε φορά που θα τη δείτε. Σκεφτείτε την προσωπικότητα του παιδιού: πόσο περιπετειώδης ήταν, ή πόσο μόνος και περίεργος ήταν. Είναι αυτό που αγαπάς κοιτάζοντας τα μάτια του στη φωτογραφία.

Στη συνέχεια, να θυμάστε ότι η ίδια ποιότητα είναι ακόμα εκεί. Ζητήστε από το σύντροφό σας να σας πει τις ιστορίες για το τι έκανε ως παιδί, για έναν φίλο του, για κάποιο «καταφύγιο» που είχε ή για ένα ζώο που αγαπούσε. Η ευαισθησία και το παιχνιδιάρικο πνεύμα του παιδιού μέσα σε κάθε έναν από εμάς, είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που μας κάνουν να ερωτευόμαστε κάποιον από την αρχή. Απλά κοιτάζοντας μια φωτογραφία μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση αυτού του συναισθήματος.

2. Θυμηθείτε την ιστορία σας. Πως γνωριστήκατε;

Πώς γνωριστήκατε και ερωτευτήκατε; Γευτείτε τις μνήμες από αυτές τις πρώτες ημέρες που μοιραστήκατε, και σταθείτε πάνω από τα στοιχεία που αγαπάτε καλύτερα. Πείτε στον εαυτό σας ότι αυτό που είδα τότε, είναι τόσο πραγματικό όσο και το τι μπορεί να σας αρέσει τώρα. Θυμηθείτε ένα άσχημο συμβάν που σας συμπαραστάθηκε, θυμηθείτε μία στιγμή που ήρθε κοντά σας με αποφασιστηκότητα, ακόμα θυμηθείτε τότε που τον συγχωρέσατε για κάτι ή εκείνος εσάς, καθώς και την υποστήριξη που έχετε λάβει όλο τον καιρό που είστε μαζί.

Όταν περνάμε μια δύσκολη στιγμή έχουμε την τάση να δούμε μία μόνο πλευρά της αλήθειας και συχνά την αρνητική. Φέρτε τη γενική εικόνα στο μυαλό σας και παρακολουθήστε τον εαυτό σας να ανοίγεται περισσότερο στο σύντροφό σας.

3. Σκεφτείτε τι σας δυσκολεύει.

Στη συνέχεια, κάντε μια λίστα με τους τρόπους που ο σύντροφός σας έχει δείξει υπομονή, συγχώρεση, και ποια είναι η αποδοχή από εσάς στην πάροδο του χρόνου.

Αυτό μπορεί να είναι αντιφατικό: όταν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση μας, κοιτάμε προς τα έξω για να δούμε την αρνητικότητα: το πρόσωπό του αγαπημένου μας είναι εχθρικό, η ακόμα και η στάση του σώματος αφιλόξενη. Αν μπορούσατε να δείτε ένα βίντεο του εαυτού σας όταν είστε αμυντικοί, σας υπόσχομαι, κανένας από εσάς δεν θα το ήθελε για την σελίδα του στο facebook…

Όταν είμαστε κάτω από πίεση, κανένας από εμάς δεν είναι διασκεδαστικός και θα πρέπει να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα και να θυμάστε ότι ο σύντροφός μας έχει επίσης να διαχειριστεί την αγάπη και το να ζει με έναν ατελή άνθρωπο.

4 Οι τρεις ποιότητες του συντρόφου σας …

Προσδιορίστε τις στιγμές που ο σύντροφός σας εμφανίζει τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες τους. Στη συνέχεια αναφέρετε τις τρεις πιο σπουδαίες, εκείνες που ήταν πιο έξυπνο, πιο θαρραλέος, ή σας φρόντισε καλύτερα. Να τις έχετε στο μυαλό σας μέσα στην καθημερινή ζωή σας, ακόμα και (ιδίως) όταν είστε ενοχλημένος.

Θυμηθείτε πάντα τα καλά στοιχεία ενός ανθρώπου και θα ηρεμήσετε καθώς θυμάστε σιγά σιγά τους λόγους τους οποίους σας έφεραν μαζί… Η ολόψυχη αγάπη υπάρχει κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα, την σχέση ολόκληρη τιμώντας τη δύναμη και την αδυναμία, την αποδοχή, όπου είναι εύκολο και όπου όχι.

Διαφήμιση