Αρχική Ειδήσεις Άνοδο του Τουρισμού το 2015 προαναγγέλλει η Κεφαλογιάννη

Άνοδο του Τουρισμού το 2015 προαναγγέλλει η Κεφαλογιάννη

0
Διαφήμιση

Στα θετικά αποτελέσματα και στις αισιόδοξες εκτιμήσεις για το 2015 στον τουρισμό, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο bloomberg, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market.

Τα δύο τελευταία χρόνια πετύχαμε αλλεπάλληλα ρεκόρ τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και εσόδων, τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη και επικαλούμενη τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι και το 2015 ο τουρισμός στην Ελλάδα θα σημειώσει νέα άνοδο.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της στον τουρισμό επειδή ακολουθήσαμε πιστά ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης. Προχωρήσαμε – υπογράμμισε – σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων ταχύτερης ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό και τη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού κλίματος.

Είπε ακόμη, ότι ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία καθώς τονώνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας επισήμανε ότι για πρώτη χρονιά φέτος οι δείκτες της οικονομίας βελτιώνονται περαιτέρω και παρουσιάζουν θετικό πρόσημο.

Στο ελληνικό περίπτερο της WTM, έγινε από εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, η παρουσίαση του σημαντικού θρησκευτικού εντύπου «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα». Το συγκεκριμένο κείμενο επιμελήθηκε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Την δαπάνη της εκδόσεως κάλυψε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και την έκδοση είχε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχετικού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο ΕΟΤ ανέλαβε την υλοποίηση προγράμματος καταγραφής και προβολής μοναστηριακών προϊόντων.

Παρατίθεται το link της συνέντευξης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στο Bloomberg: http://www.bloomberg.com/video/greek-tourism-rebound-pushing-early-bailout-exit-x4bx6RS1RhCGnEIh9lpXQw.html

Διαφήμιση