Αρχική Καταστροφές Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Ρώμη – Κλειστά σχολεία και αρχαιολογικοί χώροι

Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Ρώμη – Κλειστά σχολεία και αρχαιολογικοί χώροι

0
Διαφήμιση

Ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο κάλεσε τους κατοίκους της ιταλικής πρωτεύουσας να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, «λόγω του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας» που αναμένεται να πλήξει την ιταλική πρωτεύουσα. Η πολιτική προστασία έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής λόγω της κακοκαιρίας η οποία θα συνεχίσει να πλήττει όλη την περιοχή της κεντρικής και της νότιας Ιταλίας σήμερα και αύριο.

Εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, σήμερα το πρωί πλημμύρισαν και έκλεισαν τρεις σταθμοί του μετρό της Ρώμης, όπου τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι αρχαιολογικοί χώροι παρέμειναν κλειστοί.

Πέντε αεροσκάφη δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν εξαιτίας της βροχής και των ισχυρών ανέμων στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης. Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε τελικά στον έτερο και μεγαλύτερο αερολιμένα της Ρώμης, τον Φιουμιτσίνο.

Λόγω έκτακτου μετεωρολογικού δελτίου και ισχυρών βροχοπτώσεων, αποφασίσθηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Ρώμης.

Ο νομάρχης Τζουζέπε Πεκοράρο ζήτησε από τους κατοίκους «να αποφεύγουν να εισέρχονται σε υπόγειους χώρους στάθμευσης και τα υπόγεια γενικότερα και να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε κλειστούς χώρους».

Ο δήμαρχος Μαρίνο, παράλληλα, αποφάσισε να επιτρέψει την διέλευση στο κέντρο της Ρώμης, για να αποφευχθούν προβλήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων. «Οι ειδικοί της πολιτικής προστασίας μας λένε ότι το κύμα κακοκαιρίας το οποίο έπληξε τη βόρεια Ιταλία κινείται τώρα προς τις κεντρικές και τις νότιες περιοχές της χώρας. Προβλέπονται ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στην γύρω περιοχή της», τόνισε ο Μαρίνο μέσω Facebook.

Οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους της Ρώμης να αποφύγουν να βγουν από τα σπίτια τους παρά «μόνον σε περίπτωση ανάγκης» ή αν είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στην δουλειά τους.

Κλειστοί είναι αύριο οι αρχαιολογικοί χώροι της ιταλικής πρωτεύουσας.

Διαφήμιση