Αρχική Ειδήσεις Συνέδριο στο Ναύπλιο για το Περιβάλλον και τις δημόσιες συμβάσεις

Συνέδριο στο Ναύπλιο για το Περιβάλλον και τις δημόσιες συμβάσεις

0
Διαφήμιση

Το Δίκαιο του Περιβάλλοντος και των Δημοσίων Συμβάσεων σε σχέση και με τις εξελίξεις της εθνικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας της Ε.Ε. θα βρεθούν στο επίκεντρο τριήμερου συνεδρίου που διοργανώνουν η Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Το συνέδριο με τίτλο «Περιβάλλον- Δημόσιες Συμβάσεις: Νεότερες εξελίξεις- Προβληματισμοί», διεξάγεται από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2014, στο Ναύπλιο.

Στο Συνέδριο λαμβάνουν μέρος, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, με τη συμμετοχή Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και των Πολιτικών Δικαστηρίων και την ειδική παρουσία αντιπροσωπειών των Γενικών Διευθύνσεων Δημοσίων Συμβάσεων και Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αρμοδίων εθνικών οργάνων.

Το συνέδριο ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου 2014 με εναρκτήρια ομιλία του Χοακίμ Νούνες ντε Αλμέιντα (διευθυντή Δημοσίων Συμβάσεων της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), έπειτα από χαιρετισμούς που θα απευθύνουν οι παριστάμενοι υπουργοί και ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Την πρώτη ημέρα εργασιών θα υπάρξει κοινή εναρκτήρια συνεδρία για τις δύο θεματικές ενότητες με προεδρεύοντα τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο, επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και θεματική που αναφέρεται στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών κριτηρίων στην ανάθεση των δημοσίων συμβάσεων.

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στη θεματική ενότητα «Δημόσιες Συμβάσεις» θα διεξαχθούν συνεδρίες με θέματα «σύναψη και εκτέλεση δημόσιας σύμβασης», «ανάθεση δημόσιας σύμβασης- αναθέτουσες Αρχές», «ΣΔΙΤ- Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα», «αρμοδιότητες Ελεγκτικού Συνεδρίου». Παράλληλα, στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον» θα διεξαχθούν συνεδρίες με θέματα «αυθαίρετη δόμηση», «χωροταξικός σχεδιασμός», «ειδικά ζητήματα πολιτιστικού περιβάλλοντος», «επεμβάσεις σε δάση- διαχείριση υδατικών πόρων και αποβλήτων».

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στη θεματική ενότητα «Δημόσιες Συμβάσεις» θα διεξαχθεί συνεδρία με θέμα «δικαστική προστασία και εναλλακτικές μορφές» ενώ στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον» θα διεξαχθεί συνεδρία με θέμα «ειδικά ζητήματα δόμησης». Τα πορίσματα του συνεδρίου θα συζητηθούν σε κοινή συνεδρία την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ το πέρας των εργασιών θα κηρύξει ο Σωτήριος Ρίζος, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007-2013 του ΥΠΕΚΑ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟλοένα και χειρότερο το νερό σε Αξιό και Αλιάκμονα
Επόμενο άρθροΣΔΙΤ για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτήρια επιδιώκει το ΥΠΕΚΑ