Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Στόχο για 30% συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο ζητεί η ΕΛΕΤΑΕΝ

Στόχο για 30% συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο ζητεί η ΕΛΕΤΑΕΝ

0
Διαφήμιση

Υπέρ της θέσπισης δεσμευτικού στόχου συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 30% στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάσσεται η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρόκειται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το νέο πλαίσιο πολιτικής για το κλίμα και την ενέργεια, καθώς και για τη λήψη μέτρων ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, με συγκεκριμένους στόχους διασύνδεσης για το 2030.

Όπως τονίζει η ΕΛΕΤΑΕΝ, η ενεργειακή και κλιματική πολιτική της ΕΕ μέχρι το 2020, εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχημένη και έχει αναδείξει την Ευρωπαϊκή Ένωση ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το νέο πλαίσιο για το 2030, προσθέτει, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ένα δυναμικό και δεσμευτικό στόχο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 30%, μείωση των αερίων του θερμοκηπίου της ΕΕ κατά 40% και εξοικονόμηση ενέργειας 30% καθώς και ασφάλεια του ρυθμιστικού πλαισίου για τουλάχιστον τα επόμενα 16 έτη.

Διαφήμιση