Αρχική Ειδήσεις “Πρόβα τζενεράλε” της ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών

“Πρόβα τζενεράλε” της ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών

0
Διαφήμιση

Την πρώτη επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών, κάνει ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς στην Κόρινθο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Πρακτικές μεταρρύθμισης στο Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό: Ο ηλεκτρονικός τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης».

Όπως ανακοινώθηκε, ηλεκτρονικά θα εκδίδονται οι άδειες δόμησης σε όλη τη χώρα από τη 2η Ιανουαρίου 2015. Μάλιστα, στις επόμενες μέρες θα αρχίσει σταδιακά η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Ηράκλειο, Χανιά και Κομοτηνή αλλά και στη διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού του ΥΠΕΚΑ, όπου δίνονται οι εγκρίσεις για τα μεγάλα έργα.

Σύμφωνα με τον κ. Ταγαρά, «από τη νέα χρόνια θα υπάρχει η ίδια βάση δεδομένων τόσο για το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικής άδειας που αφορά τα νέα κτίρια όσο και για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων, που αφορά τα υφιστάμενα κτίρια, ενώ παράλληλα προχωρά η καταγραφή των αυθαιρέτων, μέσω του νόμου 4178, που θα τροφοδοτήσει με στοιχεία και σχέδια την ίδια βάση δεδομένων. «Η χώρα αλλά ζει σελίδα, σε λίγους μήνες περνάμε σε μία νέα, ψηφιακή εποχή στα θέματα Πολεοδομίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Μάλιστα, στις επόμενες μέρες θα αρχίσει σταδιακά η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Ηράκλειο, Χανιά και Κομοτηνή αλλά και στη διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού του ΥΠΕΚΑ, όπου δίνονται οι εγκρίσεις για τα μεγάλα έργα.

Η έναρξη της εκδήλωσης έχει οριστεί για τις 17:30 στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη). Την έναρξη της εκδήλωσης, που σηματοδοτεί και την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας, θα πραγματοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧαμηλόμισθοι ακόμα και οι ελαφρώς υπέρβαροι
Επόμενο άρθροΟ τυφώνας Βονγκφόνγκ τραυμάτισε 25 άτομα στην Ιαπωνία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ