Αρχική Καταστροφές Ο τυφώνας Βονγκφόνγκ τραυμάτισε 25 άτομα στην Ιαπωνία

Ο τυφώνας Βονγκφόνγκ τραυμάτισε 25 άτομα στην Ιαπωνία

0
Διαφήμιση

Ο ισχυρός τυφώνας Βονγκφόνγκ κατευθύνεται προς τα νησιά της Ιαπωνίας, ενώ προβλέπεται ότι θα προσεγγίσει την ξηρά και το νησί Κιούσου τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας. Ο τυφώνας έπληξε τα ξημερώματα της Κυριακής το νησί Οκινάουα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 25 άνθρωποι και να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τουλάχιστον 25.000 κτίρια. Ο Βονγκφόνγκ είναι ο δεύτερος τυφώνας που πλήττει την Ιαπωνία μέσα διάστημα μίας εβδομάδας.

Περίπου 21.000 κάτοικοι στην Οκινάουα κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις και μεγάλα κύματα.

Το επίκεντρο του τυφώνα βρισκόταν στις 10:00 (04:00 ώρας Ελλάδας) περίπου 220 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Αμάμι Οσίμα, ενώ κινείται βόρεια-βορειοδυτικά με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων ανά ώρα. Ο τυφώνας πνέει με ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 126 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πριν μία περίπου εβδομάδα ο τυφώνας Φανφόν έπληξε την κεντρική Ιαπωνία, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο τυφώνας Βονγκφόνγκ είναι ο 10ος τυφώνας της εποχής.

Διαφήμιση