Αρχική Ειδήσεις Η Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας των ταξιδιωτικών bloggers

Η Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας των ταξιδιωτικών bloggers

0
Διαφήμιση

Στην Αθήνα βρίσκονται με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, 800 ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς τουριστικών media από 50 χώρες, οι οποίοι για τέσσερις μέρες θα μεταφέρουν εικόνες και εντυπώσεις, το μήνυμα της πόλης της Αθήνας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους «Travel Bloggers Exchange – TBEX Europe 2014» την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής: Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών) αποτελεί σημαντική στιγμή για την Αθήνα και την προώθησή της ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού.

Για την επιλογή της Αθήνας και τη διεξαγωγή του συνεδρίου στην πρωτεύουσα εργάζεται συστηματικά, πολλούς μήνες τώρα, το δυναμικό της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι επισκέπτες προέρχονται από 50 χώρες από όλο τον κόσμο, με την πλειονότητα αυτών να προέρχονται από τη Βόρειο Αμερική (32%) και την Ευρώπη (38%) και την Ασία (11%). Η παγκόσμια αυτή συνάντηση αποτελεί το μεγαλύτερο αλλά και πιο απαιτητικό media fam trip που θα έχει φιλοξενήσει ποτέ η Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τη διοργάνωση του TBEX Europe 2014, διεκδίκησαν και πέτυχαν ο δήμος Αθηναίων και το ACVB, ύστερα από μία δύσκολη και εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, στο πλαίσιο της έκθεσης IMEX America, στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «η φιλοξενία στην Αθήνα της διοργάνωσης TBEX Europe 2014, της διεθνούς ετήσιας συνάντησης ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media αποτελεί τιμή για τον δήμο και μια χρυσή ευκαιρία για την Αθήνα».

Σημείωσε ότι «η Αθήνα και η Ελλάδα, τις επόμενες μέρες, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής εκατοντάδων κορυφαίων τέτοιων διαμορφωτών γνώμης μέσω των μεγαλύτερων δικτύων social media και ταξιδιωτικών blogs, ενώ ο απόηχος της διοργάνωσης για τον προορισμό μας θα αναπαράγεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου, για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε την αυξητική πορεία του τουριστικού ρεύματος, όχι μόνο στην χώρα, αλλά κυρίως στην Αθήνα, όπου «το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2014 έκλεισε με αύξηση αφίξεων της τάξης του 29% και υπολογίζεται ότι φέτος, θα έχουμε στην πόλη πάνω από 800.000 περισσότερες αφίξεις από το 2013» και υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει σχεδιάσει «ειδική δέσμη μέτρων και εργαλείων και επενδύει σε δράσεις που ενισχύουν τις υπάρχουσες τουριστικές υποδομές, προβάλλουν μία ενιαία και ανταγωνιστική ταυτότητα για την Αθήνα και προωθούν τον προορισμό μας στο διεθνές περιβάλλον».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοινώσε ότι ο ετήσιος θεσμός Travel Trade Athens που καθιερώθηκε το 2013 και φιλοξένει επιλεγμένους ξένους hosted buyers από όλες τις περιοχές του κόσμου και τους φέρνει σε απευθείας επαφή με τουριστικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του προορισμού, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου του 2015 και φιλοδοξεί να αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός για την προώθηση της Αθήνας ως αυτόνομου τουριστικού προϊόντος.

Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη χαιρέτισε την διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του δήμου Αθηναίων αποδίδει καρπούς και αυτό αποδεικνύεται από την διεθνή συνάντηση των bloggers στην πόλη. «Η Αθήνα είναι η πόλη με τα χίλια πρόσωπα και μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα του Ελληνικού τουρισμού» σημείωσε η κυρία Κεφαλογιάννη και αναφέρθηκε εκτενώς στις δυνατότητες του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για την επικοινωνία των δυνατοτήτων της πόλης.

Ο CEO της TBEX, κ. Rick Calvert αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για «τη στενή φιλοξενία και υποστήριξη» είπε ότι «απαιτείται πέρα από την κρίση να αδράξουμε την ευκαιρία γνωριμίας με μια πόλη με ξεχωριστή ιστορία, πολιτισμό, κουλτούρα, και ξεχωριστές γεύσεις και κρασιά, ενώ η κρίση δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, διότι η Ελλάδα έχει μια γενναιοδωρία και ομορφιά που επάξια την καθιστούν ξεχωριστό προορισμό». Αναφερόμενος στην διεθνή συνάντηση σημείωσε ότι «το TBEX μοιράζεται μέσα από τις αφηγήσεις των bloggers και των συγγραφέων την ιστορία μιας πόλης και μιας χώρας».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, δήλωσε σχετικά: «O ΕΟΤ τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει μια στρατηγική επικοινωνιακή στροφή προς το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το visitgreece.gr αναπτύσσεται διαρκώς, κερδίζοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων χρηστών παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, για εμάς, η συνδιοργάνωση του TBEX, αποτελεί φυσική συνέπεια και παράλληλα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα αυτής της χρονιάς.»

Ο πρόεδρος της ΕΑΤΑ, κ. Γ. Μπρούλιας παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης σημειώνοντας ότι «ο δήμος Αθηναίων, το υπουργείο Τουρισμού, η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) και με συνδιοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) έχουν διαμορφώσει ένα πολύπτυχο πρόγραμμα φιλοξενίας, εκδηλώσεων, δράσεων εξοικείωσης και χορηγιών που έχουν εκπονηθεί ποτέ στην Ελλάδα».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Αθηναίων για ζητήματα Τουριστικής Προβολής, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς», κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός δεν έχει ιδεολογία, διότι από μόνος του αποτελεί ιδεολογία, αφού ενώνει προσπάθειες και προσφέρει εισόδημα, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

Εντυπωσιακή είναι η κινητοποίηση φορέων και επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της διοργάνωσης. Το TBEX 2014 στηρίζει ως συνδιοργανωτής ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – ΕΟΤ, ενώ μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα φιλοξενίας του συνεδρίου συμμετέχουν ως Platinum Χορηγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η AEGEAN AIRLINES καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας-ΟΑΣΑ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτο ΟΛΠ η έκθεση της HELMEPA
Επόμενο άρθροΑκριβαίνει το φυσικό αέριο για τις βιομηχανίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ