Αρχική Ειδήσεις Ακριβαίνει το φυσικό αέριο για τις βιομηχανίες

Ακριβαίνει το φυσικό αέριο για τις βιομηχανίες

0
Διαφήμιση

Αντιδράει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας ότι με τις ρυθμίσεις που προωθούνται, παραμένουν μονοπωλιακές στρεβλώσεις με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος του αερίου, ειδικά για τους βιομηχανικούς καταναλωτές.

Το νομοσχέδιο, που πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπει σύμφωνα με την ΕΒΙΚΕΝ ότι οι βιομηχανικοί καταναλωτές θα καταβάλουν για τις υπηρεσίες διανομής 4 ευρώ ανά MWh από περίπου 1 ευρώ που καταβάλλουν σήμερα για τις ίδιες υπηρεσίες.

Η αύξηση του κόστους, επισημαίνει η Ένωση, «ακυρώνει όποια σκέψη για επενδύσεις, μια και ήδη η τιμή του φυσικού αερίου για την ελληνική βιομηχανία είναι υψηλότερη έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών μας κατά 30%» και «εξανεμίζει την έκπτωση που επετεύχθη μόλις προ ενός έτους από την προμηθεύτρια Gazprom με την άμεση προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού».

Η ΕΒΙΚΕΝ υποστηρίζει ότι η αύξηση αυτή «είναι το αντάλλαγμα προς τους μετόχους της ΔΕΠΑ και των Εταιριών Παροχής Αερίου (στις οποίες συμμετέχει η ΔΕΠΑ με 51%) οι οποίες χάνουν τα γεωγραφικά μονοπώλια που τους έχουν εκχωρηθεί, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας». Και προτείνει, οι αποζημιώσεις προς τις ΕΠΑ να δοθούν με άλλους τρόπους που δεν θα πλήξουν την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας των ταξιδιωτικών bloggers
Επόμενο άρθροΝέα μέτρα κατά της αιθαλομίχλης προωθεί το ΥΠΕΚΑ