Αρχική Ειδήσεις Γιατί μας αρέσει να φοβόμαστε

Γιατί μας αρέσει να φοβόμαστε

0
Διαφήμιση

Για πολλούς ανθρώπους η καθημερινή ζωή μπορεί να είναι υπερβολικά ρουτίνα και ακόμα και βαρετή. Ο φόβος πλημμυρίζει τον εγκέφαλό μας με μια αίσθηση ευφορίας.

Όταν ο άνθρωπος φοβάται ενεργοποιεί το συναίσθημα πάλης ή φυγής  η οποία προετοιμάζει το σώμα μας για να ανταποκριθεί σε μια αντιληπτή απειλή. Και αυτό μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε καλά!

Όταν ξέρουμε ότι είμαστε ασφαλείς μετά από ένα φόβο, το σώμα μας θα ερμηνεύσει αυτήν την κατάσταση της διέγερσης ως θετική εμπειρία.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια στιγμή (ακόμη και λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο) για να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ασφαλείς και να στραφούμε πάνω στο γέλιο και τη χαρά.

Μετά το τέλος του φόβου αισθανόμαστε σίγουροι γιατί διανύοντας μια τρομακτική εμπειρία νιώθουμε υπερήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει.

Επίσης ο φόβος μας κάνει να νιώθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο γιατί παίρνουμε τις προκλήσεις από κοινού και με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται ισχυρότεροι δεσμοί και  συναισθήματα εγγύτητας. Αν παρακολουθήσετε τους ανθρώπους που έρχονται από ένα στοιχειωμένο σπίτι θα δείτε πολλές αγκαλιές….

Μερικοί επιστήμονες λένε ότι όταν μοιραζόμαστε μια συναρπαστική εμπειρία μπορεί να μας κάνει να ελκυόμαστε από κάποιον λόγω της διέγερσης μας από μια τρομακτική κατάσταση και να βγει στην επιφάνεια η ρομαντική μας πλευρά.

Διαφήμιση