Αρχική Ειδήσεις Φοροαπαλλαγές για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων προτείνει ο Μανιάτης

Φοροαπαλλαγές για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων προτείνει ο Μανιάτης

0
Διαφήμιση

Τη φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, προϋπολογισμού έως 15.000 ευρώ, προτείνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.
«Πιστεύω βαθιά ότι η κατά 100% φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών κατοικιών για τις δαπάνες έως 15.000 ευρώ, που θα κάνουν προκειμένου να θωρακίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, αποτελεί μια ολοκληρωμένη οικονομική, αναπτυξιακή και περιβαλλοντική παρέμβαση που πρέπει να υιοθετήσει η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» και επανέλαβε πως το υπουργείο διεκδικεί στη νέα προγραμματική περίοδο ΣΕΣ 2014 – 2020, άλλα επιπλέον 400 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, είναι προφανές ότι οι φοροαπαλλαγές αυτές θα υπερκεραστούν από την καταβολή του ΦΠΑ και των αντίστοιχων φόρων και τελών που θα προκύψουν από την έκδοση των σχετικών τιμολογίων για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών.

Επιπλέον, όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός, η δράση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει άμεσα, τους επόμενους μήνες, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της οικοδομής και ασφαλώς σημαντική εξοικονόμηση πόρων στα νοικοκυριά που θα αξιοποιήσουν το κίνητρο αυτό, δεδομένου ότι είναι γνωστό πως ανάλογες ενεργειακές παρεμβάσεις εξοικονομούν έως και 40% του ενεργειακού κόστους σε ετήσια βάση.

Διαφήμιση