Αρχική Καταστροφές Αυξάνεται ο αριθμός των αγνοουμένων μετά τη έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία

Αυξάνεται ο αριθμός των αγνοουμένων μετά τη έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία

0
Διαφήμιση

Συνολικά 16 άνθρωποι, που πιθανόν παγιδεύτηκαν κατά την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην κεντρική Ιαπωνία, εξακολουθούν να αγνοούνται έξι ημέρες μετά, ανακοίνωσαν σήμερα ο αρχές της νομαρχίας Ναγκάνο.

Οι αγνοούμενοι αυτοί προστίθενται στους 47 νεκρούς, οι σοροί των οποίων έχουν ήδη περισυλλεγεί και αναγνωριστεί.

Με έναν τόσο βαρύ απολογισμό που ενδέχεται να γίνει ακόμη βαρύτερος, η ξαφνική αυτή ηφαιστειακή καταστροφή είναι η χειρότερη του είδους που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Πέντε από τους 16 ορειβάτες η τύχη των οποίων ακόμη αγνοείται, είχαν καταθέσει δήλωση ανάβασης στο όρος Οντάκε το Σάββατο πριν ξεκινήσουν για την αναρρίχησή τους.

Όσο για τους άλλους, οι υπολογισμοί έγιναν βάσει δηλώσεων των οικογενειών τους που αναφέρουν ότι δεν έχουν νέα τους από την ημέρα που οι ορειβάτες αναχώρησαν για μια βόλτα στο βουνό.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης και οι έρευνες είναι από την αρχή πολύ δύσκολες στην κορυφή, η οποία καλύπτεται από πυκνό στρώμα στάχτης και πέτρες. Εκτός από ατμούς και καπνούς, τοξικά αέρια συνεχίζουν να διαρρέουν από κρατήρες. Τα συνεργεία διάσωσης θα επαναλάβουν από αύριο την αποστολή τους σε μονοπάτια και περιοχές κοντά στην κορυφή του ηφαιστείου που έχει υψόμετρο 3.067 μέτρα και βρίσκεται ανάμεσα στις μοναρχίες Γκίφου και Ναγκάνο.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κατολισθήσεων στην περιοχή, καθώς ένας ακόμη ισχυρός τυφώνας πλησιάζει.

Την Τρίτη, οι επιχειρήσεις είχαν ανασταλεί λόγω του κινδύνου νέας έκρηξης του ηφαιστείου. Την Τετάρτη οι εργασίες επαναλήφθηκαν και επέτρεψαν τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων καθώς και τη μεταφορά όλων των σορών στους πρόποδες του βουνού. Αντίθετα χθες το μεσημέρι οι επιχειρήσεις σταμάτησαν εξαιτίας της βροχής και έκτοτε δεν επαναλήφθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Διαφήμιση