Αρχική Ειδήσεις Υπέρ μιας παγκόσμιας συμφωνίας για το περιβάλλον τάσσεται Ομπάμα

Υπέρ μιας παγκόσμιας συμφωνίας για το περιβάλλον τάσσεται Ομπάμα

0
Διαφήμιση

«Επείγουσα και εντεινόμενη» χαρακτήρισε την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας ταυτόχρονα τις χώρες να επιτευχθεί ως τα τέλη του 2015 μια «φιλόδοξη» παγκόσμια συμφωνία για την επίτευξη του στόχου.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου για το κλίμα στον ΟΗΕ όπου μετέχουν περίπου 120 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε την «ιδιαίτερη ευθύνη» των ΗΠΑ και της Κίνας, των δύο χωρών με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Όποιες κι αν είναι οι άμεσες προκλήσεις στις οποίες θα επιχειρήσουμε να ανταποκριθούμε αυτήν την εβδομάδα, η τρομοκρατία, η αστάθεια, οι ανισότητες, οι ασθένειες, υπάρχει ένα θέμα που σηματοδοτεί το περίγραμμα αυτού του αιώνα με πιο εντυπωσιακό τρόπο από τα άλλα: πρόκειται για την επείγουσα και ολοένα και εντεινόμενη απειλή της κλιματικής αλλαγής» τόνισε ο Ομπάμα.

Αναφερόμενος στη συμφωνία που αναμένεται να επιτευχθεί το Δεκέμβριο του 2015 στο Παρίσι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει «μεγαλύτερη φιλοδοξία». Ζήτησε επιπλέον μια συμφωνία «φιλόδοξη», «παγκόσμια, καθώς όλες οι χώρες οφείλουν να εμπλακούν» και «ευέλικτη, καθώς διαφορετικές χώρες αντιμετωπίζουν διαφορετικές πραγματικότητες».

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν το πρώτο τρίμηνο του 2015 τους στόχους τους για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου πέραν του 2020, που θα βρεθούν στο επίκεντρο της συμφωνίας του Παρισιού. Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το 2020, για τη μείωση των αερίων κατά 17% σε σχέση με το επίπεδο του 2005

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝαόμι Κλάιν: «Καπιταλισμός εναντίον Κλίματος»
Επόμενο άρθροΙσχυροί άνεμοι “ξεσήκωσαν” δέντρα, κολώνες και… περίπτερα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ